"НАДАМ СЕ ДА ЋУ ДАЛЕКО ДОГУРАТИ": Новак Ђоковић креће по седму вимблдонску круну

Новости онлине

26. 06. 2022. у 21:17

НОВАК Ђоковић дуелом против Сунву Квона почиње учешће на Вимблдону. Србин је изнео очекивања пред почетак трећег гренд слема у сезони.

НАДАМ СЕ ДА ЋУ ДАЛЕКО ДОГУРАТИ: Новак Ђоковић креће по седму вимблдонску круну

ФОТО: АП

Први носилац турнира у Лондону меч игра у 14.30, а у добром расположењу дочекује почетак Вимблдона који је освајао шест пута.

- Трудим се да донесем добру енергију и расположење. Надамо се да ћу наредне две недеље далеко догурати. Биће доста тензије, притиска, очекивања. То је нешто уобчајено и осећај који доста добро познајем. Обично је дан-два пред турнир мањи интензитет тренинга, концентришем се на одређене техничке детаље, да се очува добар осећај за ударце и генерално да уђеш у турнир свеж и мотивисан - рекао је Ђоковић за "Спорт клуб".

"Волим да дођем кући у згарљај најближима"

Трећи рекет света је свестран за разлику од неких других играча који су фокусирани искуљиво на тенис.

- Не знам, не бих да причам у њихово име. Има играча који желе да разбију рутину. Доста њих одседа у граду, шетају, да промене средину. Већина играча, укључујући и мене, одседа у близини терена, да би извегли гужву у саобраћају, мирније је... Ја волим породични, кућни амбијент. Кад се вратим са узбудљивог пословног дана да дођем кући у загрљај најближима да пуним батерије за наредни дан - истакао је троструки узастопни шампион Вимблдона.

Подсетимо, поред Новака сутра ће од Срба у мушкој конкуенцији наступити Миомир Кецмановић, Душан Лајовић и Ласло Ђере. На терену ће бити Александра Крунић једина наша представница код тенисерки.

БОНУС ВИДЕО: Порука румунске тенисерке Андрее Присакариу читаоцима "Новости"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ОДБОЈКАША ИКАДА: Велики Иван Миљковић скоро непрепознатљив (ФОТО)