МОНСТРУМИ РАДЕ У ТЕНИСКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА: "Сексуално сам злостављана најмање 30 пута, а они нису урадили ништа"

Novosti online

26. 06. 2022. у 11:15

ПЕНЗИОНИСАНА америчка тенисерка Андреа Јегер шокирала јавност изјавом да је током каријере сексуално узнемиравана најмање 30 пута, а ова изјава уздрмаће тениске организације.

МОНСТРУМИ РАДЕ У ТЕНИСКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА: Сексуално сам злостављана најмање 30 пута, а они нису урадили ништа

Epa / SCOTT BARBOUR

Најављивана као нова тинејџерска тениска сензација она је у 19. напустила тенис због хроничне повреде рамена. Подсетимо, чак седам пута је ишла на операцију истог.

Тенисерка која сада има 57 година играла је финале Ролан Гароса и Вимблдона. Међутим оба пута је изгубила од легендарне Мартине Навратилове.


После скоро 40 година, Андреа Јегер је открила да је лакше да сакрије своју трауму него да је поново проживљава, а камоли да постане симбол за злостављање или да буде виђена као жртва или сломљена. 
 

- Имала сам најмање 30 инцидената са једним одређеним чланом ВТА особља. Били су то физички покушаји у свлачионици на почетку моје каријере. Та конкретна радница имала је велики проблем да држи руке уз себе - рекла је Андреа за "Индепендент."

Она је у мећувремну приступила Англиканском реду проповедника, те је признала да ју је малтретирао и други члан особља ВТА.

- Ишла сам са њом и њеном девојком колима. Кад смо стигли до мог стана, испратила ме је до врата и пробала је нешто да учини. Покушала је да ме пољуби. Било ми је толико мучно да сам пузала уз степенице покушавајући да не повратим и да ме тата не види.

Јегерова каже да су јој служили и алкохолна пића после једног турнира 1982. године, али када се пожалила ВТА они нису урадили ништа.

- Сваки пут када сам покушавал да се заузмем за себе, они су ми претили да ће неко бити повређен. Рекли су да ће, ако кажем још једну реч о томе, повући стипендију моје сестре са Стенфорда.

Како ће челници женске тениске организације прикрити ову срамоту и да ли ће се уопште огласити, рећи ће занимљив период испред љубитеља "белог спорта".

На овакве ствари се просто не сме остати нем. 

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БАШ ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЂОКОВИЋА: Ништа од већ виђеног напретка на АТП ЛИСТИ