ЂОКОВИЋ НА УДАРУ УКРАЈИНКЕ: "Како мислите да добијете подршку Тура када говорите овакве ствари..."

Novosti online

25. 05. 2022. у 10:26

УКРАЈИНСКА тенисерка Марта Костјук није бирала речи када је говорила о Новаку Ђоковићу.

ЂОКОВИЋ НА УДАРУ УКРАЈИНКЕ: Како мислите да добијете подршку Тура када говорите овакве ствари...

ФОТО: АП

Украјинки се није допало то што је Новак Ђоковић осудио одлуку Вимблдона да суспендује играче, те је одлучила да се тим поводом огласи.

- Погледајте шта је Рафа рекао, погледајте шта је Новак рекао. Како мислите да добијете подршку од Тура када топ 3 тенисери говоре овакве ствари - упитала се Костјук.

На њеном удару се нашла и Викторија Азаренка.

- Викторија Азаренка је у Савету и доноси одлуке око поена на Вимблдону, на којем ни не учествује (јер је суспендована). Кажу да она нема личне користи у доношењу одлука. Сама чињеница да је она присутна на тим састанцима, да ради шта год да ради... То је смешно - рекла је Марта.

Подсетимо, Новак Ђоковић је први стао у одбрану тенисера из Русије.

- Спортисти су ту да се баве спортом, ако их избацимо из спорта само зато што долазе из одређене земље, то је лоша одлука. Потребна нам је комуникација са Вимблдоном. Нисам укључен у преговоре као пре десет година и не разговарам са представницима Вимблдона, али су ми рекли да су веома строги - рекао је Ђоковић.

Док је Рафаел Надал рекао да нема став око дешавања на релацији Вимблдона и руских тенисера.

- Немам јасан став. Ту увек постоји овлашћено тело или нека особа која доноси одлуке и играчи морају да их поштују. Сви играчи имају своје ставове о свему и у овом свету нам је потребан неко ко доноси одлуке. Није битно да ли сам ја сагласан - рекао је Надал.

Такође је и ПТПА организација Новака Ђоковића изнела свој став о целом догађају.

БОНУС ВИДЕО: Ђоковић, тренинг са Кецмановићем

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)