ХТЕЛА ДА СЕ УДА ЗА НОВАКА ЂОКОВИЋА, А САД... Заносна спортисткиња захтева да се Руси још горе казне

Novosti online

18. 05. 2022. у 12:15

РАТ у Украјини свакако да спада у најважније вести 2022. године, Русија је ту у центру пажње, а сада је у целу причу "уведен" и Новак Ђоковић, али "посредно", преко Хрвата.

ХТЕЛА ДА СЕ УДА ЗА НОВАКА ЂОКОВИЋА, А САД... Заносна спортисткиња захтева да се Руси још горе казне

Instagram / kostyukmarta

Под насловом "Заносна Украјинка хтела да се уда за Новака, а сада позива на бојкот Руса", хрватски "Вечерњи лист" овако преноси информацију о ономе што је урадила тенисерка Марта Костјукова.

Тај текст почиње њеним цитатом:

"- Када сам одрастала, стварно нисам имала идола. Волела сам да гледам Новака Ђоковића. Заправо, до девете године сам веровала да ће он бити мој муж. Али нисам се угледала на њега, нисмо исти на терену. Његов стил је... Па, вероватно нико нема такав стил - рекла је Марта Костјукова, украјинска тенисерка, када су је пре неколико година питали ко је њен спортски узор. 


Било је то 2018, када је имала само 14 година, а већ је било јасно како ће 'покорити' тениски свет. Костјукова сада заузима 59. место на ВТА листи и више не машта о Ђоковићу, него отворено промишља о руско-украјинском сукобу. 


Јасно, она је на страни свог народа и на друштвеним мрежама је подржала бојкот Руса и у свету спорта. 

- Приметили смо да су неки тенисери из Белорусије и Русије у неком тренутку споменули рат, али ниједног момента нису рекли да су их њихове земље започеле на територији Украјине. Због тога тражимо од организација ВТА, АТП и ИТФ да се побрину да играчи који представљају ове земље одговоре на следећа питања: Пподржавате ли инвазију Русије и Белорусије на територију Украјине због чега је и избио рат? Подржавате ли војне активности Русије и Белорусије у Украјини? Подржавате ли режим Путина и Лукашенка? - написала је она на друштвеним мрежама.

Томе је додала и следећи закључак, у виду захтева:


- Захтевамо да избаците све руске и белоруске спортисте из свих такмичења, као што је Вимблдон то већ урадио. Долази време када је тишина издаја, а то време је сада", закључује се цитатом украјинске тенисерке текст хрватског "Вечерњег листа".


БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери