ВЕНИ, ВИДИ, ЂОКОВИЋ: Краљ Рима је залудео Италију (ФОТО)

М.Остојић

16. 05. 2022. у 13:19

Вратио се краљ Рима, наслов је који доминира у данашњој италијанској штампи и свеукупним медијима, наслови препуни епитета за Новака Ђоковића какве нисмо скоро видели, читаве странице посвећене броју један светског тениса.

ВЕНИ, ВИДИ, ЂОКОВИЋ: Краљ Рима је залудео Италију (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

„Вени, види, Ђоковић“, насловљава текст „Ла Газета дело Спорт“, наширко описује његових шест победа, шест трофеја почевши од 2008. на Форо Италико, на АТП турниру мастерс серије у Риму, „од Рима ка свету“, „Ђоковић са невероватним променама и преокретом никада виђеним код једне спортске легенде“. А гледао је долазак 2022. из затворског центра за нелегалне емигранте у Мелбурну, прошло је само пет месеци, оставио је иза себе ментални талог и присилно заустављање и подигао шести пут у каријери интернационални пехар, кондотијер, освајач 1001 победе. Каже јуче „Ђокер“ „у себи се осећам млад, свеж, верујем да имам још много тениса испред себе“, а има 34 године, 11 месеци и 23 дана.

„Коријере дело Спорт“ насловљава текст „Рим је и даље његов“ и износи читаву Новакову оду Риму којем се захваљује, који му доноси радост и енергију, са закључком овог дневног листа: „Иако му је публика била окренула леђа после грозничавих месеци након одбијања да се вакцинише, а имао је потом једва 12 надметања пре него што је закорачио на Форо Италико, побеђује а да није изгубио ни један једини сет“.

Фото: Принтскрин

 

„Коријере дела Сера“ - „Вратио се краљ Рима“; „Ил Месађеро“ на насловној страни пише: „Ђоковић, вратио се краљ Форо Италика, шести пут, то је његова снага, Рим је његов град“ и доноси интервју са Новаком о томе како победу и пехар посвећује свом сину Стефану (7 година) који је у истом дану победио на свом турниру.

„Ил Месађеро“ набраја шта је све Рим за Ђоковића, не само преокрет, Рим је његов талисман, његов волан, „Хвала Риму, хвала Италији“, воле то да чују Италијани и називају га „императором свих рекета“.

„Ла Стампа“ - „У Рим се вратио краљ, у Београду побеђује његов наследник“; „Ла Република“ опет исти наслов - „Вратио се краљ Рима“ и доноси његове речи: „Осећам се перфектно“, описујући његову срећу са закључком да је он први у овој сезони отворио флашу шампањца и био екстремно срећан и због две победе његове и Стефанове са само 7 година.

БОНУС ВИДЕО - Новак и Јелена Ђоковић у лудом ноћном проводу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз