НОВАК СЛАВИ! Стефан Ђоковић, син најбољег тенисера света, освојио први турнир, Ноле открио детаље!

Д. Н.

15. 05. 2022. у 21:53

НОВАК Ђоковић је освојио АТП турнир Мастерс серије у Риму, а потом је обелоданио радосну вест за његову породицу, можда важну једног дана и за свет тениса.

НОВАК СЛАВИ! Стефан Ђоковић, син најбољег тенисера света, освојио први турнир, Ноле открио детаље!

Твитер

Подсетимо, Ђоковић је савладао Стефаноса Циципаса у римском финалу, шести пут је освојио поменути турнир, а приликом преузимања трофеја открио је да је данас први меч одиграо и његов наследник.

Новак Ђоковић је, одмах после финала, рекао да још увек не зна резултат тих наступа, али није се дуго чекало да се сазна шта је Стефан Ђоковић урадио.


На питање новинара, на конференцији за медије, како му се чини то "заједничко путовање са две обавезе, и као тенисер и као родитељ", осмехнуо се, па рекао:

- Па, то путовање је успешно, мој син је освојио турнир данас! Управо сам добио ту вест и то је (уз Новаков успех у Риму) један двоструки, Сунцем обасјан успех. Мислим, то је био један врло мали турнир, у оквиру клуба, не значи то (такмичарски) много, резултат је стварно секундаран, али је лепо видети га како игра - почео је најбољи тенисер света.


Онда је открио неке занимљиве детаље о сину:

- Причали смо баш ових дана о неким рутинама, о стварима које треба да уради пре меча. Уводио сам га, на неки начин, у овај свет. Било је занимљиво гледати његове реакције. Јер, наравно, деци морате да причате на њиховом језику, па и када се ради о стварима за које ја мислим да би могле да му буду од користи. Знате, први званични турнир, или меч, увек остане у сећању. Зато сам јако желео да ужива на терену. Недуго после тог нашег разговора, он је већ био на "деветом небу", са свом подршком породице коју је могао да добије - рекао је Ноле.

Томе је, готово у даху, додао:

- Мислим, нисам никада од њега захтевао да игра тенис, ниједан једини пут. Никада то нисам радио. Све је то, заиста, његова лична жеља, да изађе на терен. Па, ако жели да истраје на том путовању, и ја ћу бити уз њега. Наравно, бићу одушевљен ако се буде бавио тенисом. Али, видите, он је само седмогодишњак. Још је он дете, врло је млад, не би требало да осећа никакав притисак или очекивања, иако ће се то вероватно десити, пошто је то део његове породице и нормално је да ће привлачити доста пажње ако се буде бавио тенисом. Нарочито ће се то дешавати у нашој земљи. Али, иде му прилично добро за сада. Стварно воли овај спорт - нагласио је Ноле.

На крају је истакао шта је за њега важно у ономе што се дешава његовом сину:

- Синоћ када смо причали, а било је касно, он ми је показивао форхенде и бекхенде, како ће се дан касније кретати... Све је то изводио без рекета, стварно је било слатко видети га. Ја сам то исто радио када сам био клинац, и сада видим радост у њему, ту чисту емоцију и љубав према овом спорту. Готово 99,9% деце се бави неким спортом зато што га воле и некад морам себе да подсећам, јер имам ту привилегију да сам отац дивне деце, на ту моју, унутрашњу, дечју енергију. Јер, дешава ми се често да заборавим на то, пошто је све постало озбиљно, све је обавеза, посао, мораш ово или оно, неопходна је дисциплина, просто се деси да живот схватамо преозбиљно. А они (деца) ме подсећају на оно друго. На ту везу, на чисту енергију - закључио је Новак Ђоковић.

БОНУС ВИДЕО Новак Ђоковић - пет тајни због којих је постао најбољи на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЂОКОВИЋ ЗАБРИНУО НАВИЈАЧЕ, НАКРАТКО: Новак тријумфом отворио Вимблдон