ДАНИЛ И ДА ХОЋЕ НЕ МОЖЕ: Медведев на листи неспособних за војну службу

Новости онлине

06. 03. 2022. у 11:16

Данил Медведев, најбољи тенисер на свету, навукао је жесток гнев руског народа на себе, пошто је склонио заставу Русије са свог профила на друштвеним мрежама.

ДАНИЛ И ДА ХОЋЕ НЕ МОЖЕ: Медведев на листи неспособних за војну службу

ФОТО: АП

Руси су огорчени на Данила Медведева, не праштају му, милиони негативних коментара опасипају његов профил, али и вести на којима се појављује његово име.

Тврде да се овим потезом одрекао отаџбине и да је тиме издао своју земљу. Чак иду толико далеко да тврде да Медведев једино вредно из Русије има пасош, док му је све остало из иностранства.

Председник Руске тениске федерације (РТФ) Шамил Тарпишчев сматра да је Данил Медведев урадио једино могуће што је могао, јер руски спортисти трпе до сада невиђени притисак из света због специјалне интервенције њихове војске у Украјини.

- Још нисам разговарао са Данилом. Али сада МОК забрањује употребу наше руске заставе. Чак и на друштвеним мрежама. Ово је била неопходна мера - рекао је Тарпишчев за Спорт-Експрес.

Оно што је посебно занимљиво је чињеница Медведев је стављен на листу "неподобних" за обавезну војну службу у Оружаним снагама Русије због мањих здравствених проблема јер је превремено рођен у осмом месецу.

Актуелни шампион Ју-Ес опена се са 18 година преселио у Француску са породицом.

Његово пребивалиште сад је у Монте Карлу, па Руси зато сада коментаришу да је једино вредно што поседује њихов пасош, док му је све остало у иностранству.

БОНУС ВИДЕО: Новак и Јелена у лудом ноћном проводу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НОВАК У ЗАГРЉАЈУ ЈЕЦИНЕ СУПАРНИЦЕ: Због овог сусрета горе мреже - Сан се данас остварио (ФОТО)