УКОЛИКО ЂОКОВИЋ ОВО УРАДИ ОШАМАРИЋЕ АУСТРАЛИЈУ - ФИЛА: "Над Новаком је извршен државни садизам!"

Novosti online

29. 01. 2022. у 15:01

ЈЕДАН од најпознатијих београдских адвоката Тома Фила говорио је још једном о Новаку Ђоковићу и случају против Аустралије.

УКОЛИКО ЂОКОВИЋ ОВО УРАДИ ОШАМАРИЋЕ АУСТРАЛИЈУ - ФИЛА:  Над Новаком је извршен државни садизам!

Tanjug/AP

Фила је у разговору за "Телеграф.рс" рекао да Новак Ђоковић има могућност да тужи и добије Аустралију. Ипак, саветује га да то не ради.

- Уколико би тужио Владу ја мислим да би могао да добије случај. Међутим, тада би му било ускраћено да дође у Аустралију. Да могу саветовао бих га да то не ради. Он је афирмисао српски народ и све је најлепше радио за српски род играјући тенис, а не подносећи тужбу.  Новак је борац и да он треба да се бори и да ће дође наредне године и да победи. То је најбољи шамар који може да добије политика Аустралије више него надокнада штете - каже за Телеграф.рс Тома Фила.

Према Аустралијском закону у случају Ђоковић постоје два дела те приче.

- Први део је везан за визу и оно што је судија појединац рекао да није у праву Влада и да му то поништи. И тада је Новак добио и тај део је подложан надокнади штете. Над њим је извршен један државни садизам, држати човека као да је допливао у Аустралију, а он је дошао регуларно. За све је важило исто правило сем за Новака јер је то био политички процес. То је први део и ту Ђоковић има право за надокнаду штете. У другом делу не видим ја ту грешку адвоката, као што су поједини говорили. Ради се о томе што по законима у Аустралији министар за имиграције има право да ускрати визу коме год хоће, не мора да има разлог. И зато су адвокати тражили  да одмах другостепени суд суди - појашњава Фила и додаје да је "министар могао првог дана да каже да ускраћује визу по закону који влада код њих."

- Тада би се Новак вратио кући.  Међутим, он доноси у петак поподне рачунајући да у суботу и недељу неће заседати суд и у понедељак готово. Међутим, адвокати су успели да суд заседа. Овај суд је утврђивао да ли суд има право да ускрати визу или не. Када су сазнали да има овлашћење прича је завршена - појашњава Фила.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - пет тајни због којих је најбољи на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ИСТОРИЈА СЕ ПИШЕ У „ГРАДУ СВЕТЛОСТИ“ Ево какве су шансе да Новак Ђоковић одбрани титулу на Ролан Гаросу!