НОВАК ОДУШЕВИО СВЕ(Т)! Ђоковић на сјајном снимку који дели цела Србија (ВИДЕО)

Д. Н.

27. 01. 2022. у 22:01

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, не само да је присуствовао литургији у Храму Светог Саве, на празник највећег српског светитеља, већ је том приликом многе и одушевио.

НОВАК ОДУШЕВИО СВЕ(Т)! Ђоковић на сјајном снимку који дели цела Србија (ВИДЕО)

Twitter / iva_popic

Подсетимо, српска православна црква и њени верници у четвртак су, 14. дана јануара по старом, јулијанском календару, односно 27. јануара по грегоријанском, прославили Светог Саву, који се замонашио као српски принц, а потом уз подвижнички живот на Светој Гори издејстовао код цара и патријарха независност српске цркве и постао први архиепископ српски.

Најбољи тенисер света је овим празничним поводом био на литургији са породицом - мајком Дијаном и оцем Срђаном, а у склопу највеће црквене службе која постоји, Новак Ђоковић се и причестио, на шта су сви крштени православни Хришћани и позвани да чине.

Али, један детаљ се потом издвојио.

Иако је у питању најбољи спортиста на планети, а и једна од најпознатијих личности на свету, Новак не само да се није издвајао од присутних на литургији у највећем православном храму на Балкану, већ је решио да део времена у цркви проведе - с малишанима који су били на овој празничној служби.

И, снимак који је и пред вама, дели се по друштвеним мрежама узправо због тог једноставног разлога: дружења најбољег на свету, са онима чија су срца најчистија на свету. 

Уосталом, две хиљаде година старе су речи Исуса Христа, на чијој литургији се све ово и дешавало:

"Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство небеско".

Подсетимо, Ноле је пре неколико дана обишао Цркву Ружицу на Калемегдану, и тамо присуствовао литургији, а потом је био и у манастиру Острог, када се сусрео са митрополитом Јоаникијем.

Чека га ново путовање, најпре у Црну Гору, а онда и на први турнир после "аустралијске драме" кроз коју је прошао.

---

Останите уз "Новости спорт" и сазнајте најновије вести везане за тему Новак Ђоковић, али и све о Аустралијан опену, који се приводи крају без браниоца трона.

БОНУС ВИДЕО: Американац пропевао на српском због Новака Ђоковића

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАРЛОС АЛКАРАЗ СРУШИО ЂОКОВИЋЕВ РЕКОРД: Ово нико није урадио од Новака 2006.