СКАНДАЛ У ШПАНИЈИ: Званичник смењен јер је подржао Новака Ђоковића?!

Novosti online

25. 01. 2022. у 21:45

ШПАНИЈУ дрма скандал, а изгледа да је разлог за то - Новак Ђоковић и његово протеривање из Аустралије, где је пожелео да игра на Аустралијан опену, па депортован као "особа која представља опасност по здравље и ред у тој земљи".

СКАНДАЛ У ШПАНИЈИ: Званичник смењен јер је подржао Новака Ђоковића?!

Фото: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Како преноси угледни "Ел Диарио", један од званичника на Мајорки, Ђозеп Манћадо, смењен је са позиције директора за развој животне средине и то недуго након што је јавно подржао Ђоковића током његове "аустралијске голготе".

Званично, канцеларка за одрживи развој и животну средину Мајорке, Аурора Рибот, одлучила је да се Манћаду уручи отказ "због губитка међусобног поверења и несугласица које су се појавиле у њиховом односу".

Међутим, и поред уљудне Риботине "захвалности за све што је учинио на поменутој функцији", изгледа да је поменути директор за развој животне средине "прешао црту" док је Ђоковић водио правну битку у Аустралији да не буде депортован.

Манћадо је на друштвеним мрежама тада писао и поруке попут "Форца Ноле!!! Милиони људи су уз тебе", а "Ел Диарио" истиче да му је замерено и то, и недавна изјава да се противи репресивним корона-мерама, односно насилним затварањима који, по њему, "подсећају на време нацизма".

Останите уз "Новости спорт" и први сазнајте најновије вести о томе како је Новак Ђоковић, али и шта се све дешава на Аустралијан опену 2022, који је се одвија без браниоца титуле.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - пет тајни због којих је најбољи на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)