БЕЗ ВАКЦИНЕ НА ВИМБЛДОН: Новак Ђоковић добродошао на Острво

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

21. 01. 2022. у 08:26

РАЗВОЈ епидемиолошке ситуације у Великој Британији је такав да би Новак Ђоковић могао да се нада да ће заиграти на Вимблдону, чак и ако није вакцинисан!

БЕЗ ВАКЦИНЕ НА ВИМБЛДОН: Новак Ђоковић добродошао на Острво

ФОТО: Тањуг

Најновије најаве из британског политичког врха скрећу пажњу да би у овој земљи ускоро с ковидом могло да се живи као да је реч о обичном грипу.

Британски премијер Борис Џонсон је најавио да се већ од 27. јануара укида већина рестриктивних мера, као што су ношење маски, рад од куће и санитарна пропусница која неће бити потребна за ноћне клубове и одређена велика окупљања.

- Када ковид постаје ендемска болест, треба да заменимо правне обавезе саветима и препорукама - поручио је Џонсон.

Британски премијер је најавио и да не намерава да 24. марта продужи обавезу изоловања позитивних случајева, истичући да "неће правно обавезивати људе да се изолују ако имају грип", алудирајући на однос према ковиду који би власти могле да имају у блиској будућности.

Британски министар здравља Саџид Џавид је с тим у вези поручио да "треба да научимо да живимо с ковидом на исти начин као што смо научили да живимо с грипом".

Фото АП

 

То би могла да буде велика шанса за Новака да заигра на Вимблдону. Истовремено, с друге стране Ламанша, француске власти тек уводе вакциналну пропусницу, али опозиција већ критикује ову меру као закаснелу. Вирус у Француској "касни" отприлике две седмице за Великом Британијом, па је велика вероватноћа да би и у Паризу ускоро могли да имају сличан приступ. За синоћ је већ било најављено попуштање одређених мера и у Француској. Ето наде и за Ролан Гарос...

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

БРАВО, ОЛГА: Српска тенисерка ће играти на Ролан Гаросу!