НОВАК ЂОКОВИЋ ВЕЋ ДВЕ ГОДИНЕ ПРАВИ ЛЕК ПРОТИВ КОРОНЕ: Нове информације о потезу српског тенисера за који нико није знао

О. Мркић

19. 01. 2022. у 18:20

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић депортован је срамном одлуком Савезног суда Аустралије, под лажном оптужбом да је икона антиваксерског покрета, као и да он и његова супруга Јелена не верују у науку. Данас је, међутим, испливала информација да су Ноле и Јелена још пре две године, када је пандемија коронавируса тек почела да се шири, основали фармацеутску компанију у Данској, која се између осталог бави и проналажењем лека за коронавирус!

НОВАК ЂОКОВИЋ ВЕЋ ДВЕ ГОДИНЕ ПРАВИ ЛЕК ПРОТИВ КОРОНЕ: Нове информације о потезу српског тенисера за који нико није знао

ФОТО: Тањуг

Ђоковићи су у јуну 2020. године основали биотехнолошку компанију КвантБиоРес, потврдио је за Ројтерс Иван Лоначервић, извршни директор ове фирме са седиштем у Данској.

На званичном сајту данског АПР-а наводи се да су Новак и Јелена Ђоковић власници укупно 80% компаније. Новаково власништво износи 40.8%, а Јеленино 39.2%. Као директор фирме уписан је Лончаревић, док је Новак један од  тројице чланова Извршног одбора. Тађође, на сајту компаније се наводи да они развијају технологију за лечење корона вируса од јула 2020. године.

Фото: Принтскрин

Чиме се бави фирма КвантБиоРес у власништву Ђоковића?

"Са нашом иновативном и проницљивом РРМ технологијом, настојимо да помогнемо човечанству развијајући третман и лек за ретровирусе и резистентне бактерије. Наш високо квалификован тим биохемичара, физичара, инжењера и програмера неуморно је радио да доведе КуантБиоРес - КБР на чело индустрије.

Да бисмо обезбедили одлична решења, посвећујемо време и ресурсе да прецизно предвидимо хемијска и физичка својства молекула, што може бити корисно у многим областима науке, посебно у медицини", пише на сајту компаније.

Извршни директор Иван Лончаревић рекао је да је инвестиција направљена у јуну 2020. године, али није прецизирао колика је била, али на данском АПР уписана је цифра од 500.000 круна (око 70.000 евра).

Фото принтскрин датацвр.вирк.дк

КвантБиоРес има око 11 истраживача који раде у Данској, Аустралији и Словенији, каже Лончаревић, који је нагласио да они раде на проналажењу лека, а не на вакцини.

Компанија развија пептид, који спречава вирус корона да инфицира људску ћелију.

Лончаревић очекује да ће овог лета покренути клиничка испитивања у Британији.

- У КвантБиоРесу радимо на коришћењу јединственог и новог модела резонантног препознавања (РРМ). РРМ је биофизички модел заснован на открићима да су одређене периодичности/фреквенције унутар дистрибуције енергија слободних електрона дуж протеина критичне за биолошку функцију протеина и интеракцију са протеинским рецепторима и другим циљевима. РРМ технологија омогућава да се ове карактеристичне фреквенције, које су по природи електромагнетне, идентификују за сваку биолошку функцију/интеракцију. Када се идентификује карактеристична фреквенција за биолошку функцију, могуће је анализирати биолошку функцију/интеракцију протеина, предвидети биоактивне мутације и дизајнирати де ново биоактивне пептиде са жељеном биолошком функцијом, као и предвидети електромагнетну фреквенцију која може ометати одређену активност протеина - објашњава Лончаревић.

Фото принтскрин датацвр.вирк.дк

Тениски број један изазвао је глобалну дебату о правима људи који не желе да се вакцинишу након што је депортован из Аустралије у недељу увече, што га је онемогућило да брани титулу на Аустралијан опену.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

СВЕТ СЕ ДИВИ НОВАКУ: Ђоковић наставио да помера границе