ЂОКОВИЋ ИМАО ДОГОВОР СА ТАЈЛИЈЕМ И ТА? Новакове рачуне платиће порески обвезници Аустралије

Novosti online

19. 01. 2022. у 15:36

КАКО време одмиче, све је више нејасноћа у вези са депортацијом Новака Ђоковића из Аустралије. Улога Тениске асоцијације није никоме јасна, али по свој прилици челни људи овог савеза, који воде рачуна и о организацији првог гренд слема сезоне, све време су подржавали идеју да најбољи тенисер света заигра у Мелбурну.

ЂОКОВИЋ ИМАО ДОГОВОР СА ТАЈЛИЈЕМ И ТА? Новакове рачуне платиће порески обвезници Аустралије

Фото: ЕПА

У прилог томе иде вест коју преноси Дејли мејл за аустралијско тржиште. Овај медиј позива се на извор из "Тенис Аустралије" који тврди да ће ТА сносити трошкове Новаковог суђења са државом. Они нису ни потврдили али ни демантовали ове тврдње, а да ту има истине потврђује и бивши градоначелник Мелбурна Џон Локо у популарном подкасту You Cannot Be Serious.

Још није познато колики ће трошкови на крају бити, можда јасније буде после објаве аустралијских власти зашто је уопште до депортације дошло, која је најављена за четвртак, али добро упућени су помињали цифру од пола милиона само за два одржана рочишта, без трошкова које су имали Новак и његов тим (смештај, храна, превоз...).

Најзанимљивије у целом случају је то што ће трошкове на крају заправо платити они који су били најогорченији и највише желели да се Новак протера - порески обвезници Аустралије!

- Највећа ствар коју људи не знају јесте то да Тенис Аустралија плаћа његове правне рачуне. Не лично Новак. Аустралијан опен добија државна средства за турнир, тако да ће на крају порески обвезници Аустралије платити правне трошкове, иако је Ђоковић тај који је изгубио - наводи извор Дејли мејла.

Где се у целу причу уклапа чешка тенисерка Рената Ворачова, која је доживела судбину сличну Новаковој, али је напустила Аустралију без правне борбе. Касније је, међутим, и она истакла да ће тражити надокнаду трошкова пута и боравка, али и компензацију за изгубљену награду за наступе у синглу и дублу на АО.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - пет тајни због којих је најбољи на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРАЈ ЗА КЕЦМАНОВИЋА: Други рекет света превелики залогај за Србина