"ЂОКОВИЋ СЕ ТЕК САДА НЕЋЕ ВАКЦИНИСАТИ" Новакова пријатељица: Живот ће му бити пакао, а погрешио је само једно

Новости онлине

18. 01. 2022. у 14:03

НОВАК Ђоковић је архивирао Аустралијан опен 2022. године, али оно што прави нове проблеме најбољем тенисеру света су нове информације, а оне гласе да ће и за остала три гренд слема бити потребна вакцина против короне.

ЂОКОВИЋ СЕ ТЕК САДА НЕЋЕ ВАКЦИНИСАТИ Новакова пријатељица:  Живот ће му бити пакао, а погрешио је само једно

Фото: ЕПА

Србин је није примио још увек, а Флавија Пенета, његова велика пријатељица и бивша италијанска тенисерка, је сигурна да Ђоковић неће подлећи притиску.

- Сумњам да ће се вакцинисати. Остаће веран себи, можда и више него што је био раније. Ноле је увек био другачији у свим својим изборима, од хране до пријатељстава, увек је доносио врло личне одлуке, уз подршку супруге Јелена, која је увек била уз њега… Жао ми је што се све ово десило, јер немам никакве сумње да је Ђоковић добар човек. Сигурно не опасност по јавност - каже Флавија Пенета у интервјуу за Коријере дела Сера.

Италијанска тенисерка је наставила да прича о Новаковом карактеру, који га је довео до највећих тениских висина.

- Можемо ми да га саветујемо колико хоћемо, али то је 34-годишњи човек који је успео да преокрене хијерархију која је у тенису владала деценијама. Није то човек коме недостаје карактер. Немам појма шта ће да ради: без вакцине живот ће му се претворити у пакао… Сигурна сам да га је све ово погодило, да пати. Ноле је снажно људско биће, али је и врло осетљив.

Победа је за Новака дрога

Пенета не осуђује Новака, иако у Мелбурну игра и њен вакцинисани супруг Фабио Фоњини.

- Његов избор. Са ове дистанце, наравно, боље би му било да је остао код куће, да није ни пробао да уђе у Аустралију, земљу која никако не дели његове ставове, која је изашла из врло строгог локдауна, која је грађанима наметнула најрестриктивније мере…. Али Ноле има велику жељу да обори тај рекорд (по броју гренд слемова, прим. аут.). Шампиони су такви, имају ту ватру у себи, погледајте Серену Вилијамс, има 40 година и не одустаје. Велики шампиони не препознају границе, то је њихова снага. Победа је за њих дрога, неодољива жудња. Јесте ли видели шта је урадио кад је добио визу нада? Одмах из хотел на тренинг. Само они са невероватним фокусом на циљ се тако понашају.

Италијанка не жели да дели људе на вакцинисане и невакцинисане, а открила је како би се понашала када би срела Новака.

- Имам невакцинисане пријатеље који се не зову Новак Ђоковић. Ја сам за слободу избора. Одлуке које доносим за моју децу и мене су привате одлуке. Познајем мајке које нису хтеле да се вакцинишу током трудноће, и ја сам сачекала да се породим тако да моја одлука не би утицала на моју ћерку. Не трудим се да утичем на друге. Да сретнем Нолета, рекла бих му: Пријатељу мој, ти си будала, могао си да у миру седиш код куће са супругом и децом.

Третирају га као криминалца

Пенета и за крај брани Новака од напада са свих страна.

- Превише га притискају, третирају га као криминалца. Лако је сада рећи да није требало ни да иде у Аустралију. Знате шта бих ја урадила кад су му вратили визу? Отишла на централни терен, мало се презнојила, сликала са својим тимом, сазвала конференцију за новинаре у највећој сали и рекла: Драги Аустралијанци, дошла сам да играм тенис, није била моја намера никоме да наудим, жао ми је што се нисмо разумели, видимо се следеће године.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - пет тајни због којих је најбољи на свету 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОДРШКА ПРИЈАТЕЉИЦЕ: Александра и Олга поново загрљене прославиле победу