НОЛЕ, ИЗВИНИ! Аустралијанци признали грешку

Новости онлине

18. 01. 2022. у 09:00

НЕ смирује се бура око избацивања Новака Ђоковића са Аустралијан опена.

НОЛЕ, ИЗВИНИ! Аустралијанци признали грешку

Tanjug/AP

Док једни осуђују Аустралијанце, други подржавају. Као и обично, "сто људи, сто ћуди", али једно је сигурно, Србин је изгубио много, а чини се турнир још више.

Тенис Аустралија издао је ново саопштење после избацивања Новака Ђоковића са "Ози опена".

Организатори Аустралијан опена признали су грешке у организацији и поручили да "дубоко жале због последњих дешавања, као и да је ово лекција за све".

Подсећања ради, челници Аустралијан опена су дали гаранције Ђоковићу да ће играти, а онда нису успели да се договоре са властима око Нолетовог статуса.

"Схватамо да су недавни догађаји били значајна дистракција за све и дубоко жалимо због утицаја на све играче. Увек постоје лекције које би требало да се науче и ми ћемо прегледати све аспекте наше припреме пре турнира, као и сваке године. Тај процес ће почети када шампиони Аустралијан опена подигну трофеје", наводи се у саопштењу.

Аустралијанци покушавају да фокус пребаце на сами турнир.

"Аустралија има јаку и поносну тениску традицију, било би фантастично видети публику како навија за најбоље тенисере свете. Сада, сви љубитељи тениса широм света, заједно са нама, желе да се фокусирају само на игру која изазива толику страст".

Организатори првог гренд слема су објаснили да су све време поштовали одлуке власти.

"Хтели смо да јасно кажемо да смо од самог почетка поштовали одлуку министра за имиграцију и одлуку Федералног суда. Турнир је почео, а наш приоритет је увек био да организујемо један од највећих светских догађаја у спорту и осигурамо најбоље могуће услове за играче, навијаче и заједницу. Отворено првенство Аустралије је изложба Мелбурна. Тенис Аустралија је блиско сарађивао са савезном и Владом Викторије како би играчима, особљу и навијачима пружио безбедан Аустралијан опен. Турнир у време глобалне пандемије је велики изазов за све нас", поручују из Аустралије, уз похвале на рачун директора Крега Тајлија за све што је урадио.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)