ЛАЈОВИЋ О ТРЕТМАНУ ЂОКОВИЋА: Подршка саиграча је велика, на ужасан начин су отерали Новака

Novosti online

17. 01. 2022. у 08:14

ДУШАН Лајовић је у маратонском мечу савладао Мартона Фучовича 3:2 у сетовима. Након меча је говорио о Новаку Ђоковићу.

ЛАЈОВИЋ О ТРЕТМАНУ ЂОКОВИЋА: Подршка саиграча је велика, на ужасан начин су отерали Новака

Фото: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Новинаре је занимало какву подршку Ђоковић има међу саиграчима.

- Када причам са колегама у свлачионици, подршка је велика. Можда не на друштвеним мрежама, али у свлачионици јесте. Можда не до нивоа до којег би требало, не знам зашто… Не знам шта ови најбољи мисле, многи од њих га нису подржали. Можда с њихове тачке гледишта то значи препрека мање на путу ка титули, јер је Новак био један од фаворита.

Лајовић каже да се трудио да не чита медијске натписе.

- Знам да се десило нешто што нико није замишљао да може да се деси. Ужасно је погрешан начин на који су га третирали, одлука коју су донели и зашто су је донели. Надам се да ће у будућности бити најбољи тенисер у историји и да ће се ово само гледати као препрека на том путу.

На питање шта ће се десити у будућности с Новаком дао је следећи одговор:

- Будућност зависи од пандемије, влада, обавезне вакцинације... Биће неких тешких одлука, али не можемо сада да говоримо о томе шта ће бити. Тренутно је ситуација таква, али може да се промени. На крају се надам да ће играчи моћи да играју на начин на који мисле да је најбоље. По мом искуству, било је тешко путовати, играти тенис и бити у различитим ситуацијама од турнира до турнира – карантин, од дворане или стадиона до хотела. Сада је мало нормалније, мада још није потпуно, и треба ка томе да тежимо. Видећемо како ће ићи са новом варијантом вируса, али тешко је вратити се на карантине и празне стадионе.

БОНУС ВИДЕО: КАД ДРЖАВА БРИНЕ О ШАМПИОНИМА! Како су се низали успеси Србије у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)