ДРЖАВА РЕКЛА СВОЈЕ: Ђоковић није опасан, не представља ризик по становнике Аустралије

Новости онлине

15. 01. 2022. у 11:45

СТРУЧЊАЦИ су у званичним документима која су поднели суду утврдили да Новак Ђоковић није опасан по Аустралију.

ДРЖАВА РЕКЛА СВОЈЕ: Ђоковић није опасан, не представља ризик по становнике Аустралије

Tanjug/AP

Имиграциони министар Алекс Хок је мислио другачије и истакао је да Србин представља опасност и да због тога не може да добије визу.

Стручњаци из Министарства здравља мисле другачије, а све је наведено у званичној документацији.

Раније је објављено да је Ђоковић 16. децембра добио позитиван тест на вирус корона, а негативан је био 22. децембра. Од 27. децембра је асимптомоатичан и поставља се питање како он може да буде претња по околину?

- Користећи горе наведене претпоставке можемо да потврдимо да је Новак Ђоковић био заражен вирусом корона, па иако је невакцинисан, ово значи да је заштићен од ковида током наредних неколко месеци. Његов негативан тест који је добио 22. децембра такође говори да је прележао вирус и да има антитела. Није велика вероватноћа да буде опасан, тако да ценимо да он није ризик по становнике Аустралије - стоји у судској документацији.

Foto: Printskrin

Једно од питања гласило је да ли је ризично да светски број један буде у Аустралији и да ли може да зарази неког играча?

- Користећи горе наведене претпоставке рећи ћемо да није велика вероватноћа да некога зарази и да не спада у ризичну групу људи који би вирус пренели на другу особу.

Foto: Printskrin

Останите и даље уз портал "Новости спорт" и први сазнајте најновије вести о томе шта се дешава на теме везане за Аустралијан опен, а, наравно, и оне у којима је главни јунак Новак Ђоковић.

БОНУС ВИДЕО: KАД ДРЖАВА БРИНЕ О ШАМПИОНИМА! Kако су се низали успеси Србије у 2021.

 

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

БЕТ ОЛЕ ПОКЛАЊА ПОТПИСАН ДРЕС АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА! Сазнај како до поклона