"МОЈ СИН ЈЕ СПАРТАК СЛОБОДНОГ СВЕТА": Срђан Ђоковић емотивно о Новаковом заробљеништву у Аустралији

Новости онлине

05. 01. 2022. у 21:42

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић издржао је шесточасовну тортуру аустралијских власти на аеродрому у Мелбурну, а док ишчекујемо коначну одлуку о томе да ли ће му одобрити улазак у земљу да брани шампионску титулу на Аустралијан опену, огласио се његов отац Срђан.

МОЈ СИН ЈЕ СПАРТАК СЛОБОДНОГ СВЕТА: Срђан Ђоковић емотивно о Новаковом заробљеништву у Аустралији

Tanjug/AP

- Мој син се ноћас налази у аустралијском заробљеништву, али никада није био слободнији. Од овог тренутка, Новак је постао симбол и вођа слободног света, света сиромашних и потлачених земаља и народа.

- Мој син Новак Ђоковић је показао да и мала, али херојска земља као што је Србија може имати најбољег тенисера и спортисту свих времена и та истина више не може да се сакрије - оценио је Срђан у изјави за Телеграф.

Са Ђоковићем је разговарао и председник Србије Александар Вучић, који је истакао да је цела Србија уз Новака.

- Управо сам завршио телефонски разговор са Новаком Ђоковићем. Рекао сам нашем Новаку да је цела Србија уз њега, а да наши органи власти предузимају све мере како би малтретирање најбољег тенисера света у најкраћем могућем периоду било прекинуто. У складу са свим нормама међународног јавног права Србија ће се борити за Новака Ђоковића, за правду и истину - написао је председник Вучић на инстаграм налогу "будућност Србије".

Након више од шест часова тортуре на царини, где је Ђоковићу одузет телефон и забрањена комуникација са члановима његовог тима све је кулминирало одлуком да се Србин нађе у екстрадиционом притвору где ће чекати одлуку о својој судбини.

Подсетимо, Ђоковић је добио медицинско изузеће за учешће на Аустралијан опену, али је након слетања у Мелбурн вишечасовно задржан на аеродрому након чега му је забрањен улазак у земљу.

У међувремену се појавила одлука која најављује када би Новак могао да добије коначну одлуку о томе хоће ли му бити дозвољен улазак у земљу.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић на улици у Београду играо тенис по киши

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

АНА ИВАНОВИЋ У БИКИНИЈУ: На плажи у дводелном купаћем (ФОТО)