ЂОКОВИЋ НАМ ЈЕ ПЉУНУО У ЛИЦЕ: Дођи, уништићемо те, мука ми је од тог лицемера

Новости онлине

05. 01. 2022. у 12:55

НОВАК Ђоковић је заталасао тениску јавност, поделио цео свет. Има оних који су за, али и чини се много више против најбољег тенисера света.

ЂОКОВИЋ НАМ ЈЕ ПЉУНУО У ЛИЦЕ: Дођи, уништићемо те, мука ми је од тог лицемера

Фото: ЕПА

Долазак Србина у Мелбурн са медицинским изузећем се не свиђа Аустралијанцима, а као по обичају јавио се Новаков дежурни критичар Сем Грот.

Некада скроман тенисер кад год се деси нешто са Ђоковићем уради читаву колумну у угледном "Хералд Сану", где обично износи негативне ствари о најбољем тенисеру света.

- Одобравање медицинског изузећа Новаку Ђоковићу да игра на Аустралијан опену је одлука којом пљује у лице сваком Викторијанцу и Аустралијанцу. Када сам први пут видео, не могу да кажем да сам био изненађен, али за момка који је рекао да никад неће рећи ништа о свом медицинском статусу, да изађе и каже да је добио изузеће је дрзак потез. Зашто само не би рекао да долазиш у Аустралију и наставиш са својим кодексом ћутања? Спреман си да кажеш да имаш изузеће, али не и због чега. Мука ми је од лицемерја, уопште ми се не допада - почиње Сем Грот. 

Аустралијанац наставља са рафалном паљбом по најбољем тенисеру света.

- Све је бацио низ воду и нема обавезу да открије више информација. Само погледајте у*рану олују коју је створио. То је непоштовање према свима који су претрпели пакао последње две године. Ову колумну пишем код куће у изолацији, пошто сам био позитиван на ковид. Један сам од милиона Аустралијанаца који су поднели невероватну жртву у последње две године. Сви смо прошли кроз блокаде, ограничења, школовање код куће и направили смо безбројне промене у нашим животима, па ми немојте рећи да Ђоковић није свестан онога кроз шта су људи прошли.

Гроту посебно смета Ђоковићева објава да долази у Мелбурн коју он сматра безобзирном.

- Био је овде прошле године и подигавши пехар, одавао је почаст ономе што су Викторијанци посебно преживели. Играо је на празним стадионима током изненадног локдауна. Његова објава у уторак била је безобзирна. Он би требало да зна боље. Он ће бити уништен сваки пут кад изађе на терен - и можете ли да кривите људе? Друга ствар која ми је запањујућа код Ђоковићевог понашања - ово је човек који хоће да оснује ново удружења тенисера и предводи АТП тур. Овај човек хоће да буде лидер. То је смешно.

Аустралијанац сматра да треба да се открије због чега је Новак добио изузеће.

- Ниједан од његових поступака у последње две године није био поступак правог лидера. Не само у најтеже време за цео свет, него и у најтеже време за његов спорт. Да ли је Новак Ђоковић требало да добије изузеће? Он увек само прича, али ради само оно што је најбоље за њега. Занимљиво, он и викторијанска влада деле много квалитета у том погледу. Ђоковић и викторијанска влада имају много питања на које треба да одговоре. Који је његов медицински проблем? Да ли је имао ковид у последњих шест месеци? Ако јесте, што нам не би рекао као што је рекао 2020. Да ли је могао да има ковид у последњих шест месеци и да одигра 33 меча? Тешко.

ФОТО: АП

 

На крају је Грот похвалио Новака Ђоковића тенисера.

- Како може неко ко је освојио 20 гренд слемова и један је од најспремнијих спортиста на планети да има акутни медицински проблем који никада пре није био проблем? То не пристаје. Чак и кад га критикујем, мислим да је Ђоковић један од највећих играча икада, али његова величина долази и са очекивањима које никад не испуњава. Он је изневерио своје колеге и смеје се у лице свим Викторијанцима. Можда ће доћи и одржати конференцију и рећи нам оно што желимо да знамо, али на основу ранијег искуства, не надам се. Стандарди лидерства викторијанске владе и Новака Ђоковића су идеалан спој. Није изненађење што долази да игра - закључио је Сем Грот.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)