"Е, ЗАТО СМО ЈАКИ!" Новак Ђоковић се одушевио овом посетом у Србији (ФОТО)

Новости онлине

07. 12. 2021. у 15:50

ДИРЕКТОР Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић угостио је данас најбољег спортисту света Новака Ђоковића.

Е, ЗАТО СМО ЈАКИ! Новак Ђоковић се одушевио овом посетом у Србији (ФОТО)

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Изразивши захвалност на Новаковом интересовању, директор ове установе спровео је Нолета, као и његов стручни тим, кроз објекте Завода за спорт и медицину спорта РС и презентовао делатност институције.

Новак Ђоковић, заинтригиран оним што је видео, изразио је жељу да у наредном периоду обави комплетне спортско–медицинске прегледе и моторичка тестирања у поменутој установи.

- Као и Новак, свакодневно промовишемо здрав начин живота кроз физичку активност и здраву исхрану. Поред тога пружамо стручну подршку организацијама у спорту, пратимо и примењујемо најновија стручна и научна достигнућа, учествујући у доношењу одлука у области спорта на нивоу државе. Да би спортисти данашњице стигли до титула, медаља и победа, нису довољни само велика жеља, спремност на одрицање и лични ентузијазам. Потребан им је читав пратећи систем, који ће им омогућити да узрастају до нивоа шампиона какав је Новак Ђоковић. Завод за спорт и медицину спорта РС је поуздано уточиште српских спортиста, модерна истраживачка и развојна установа, чији је циљ стручна подршка систему спорта и рекреације у Србији - истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.

Изузетно задовољан оним што је видео, најбољи тенисер света је кратко поручио:

- Зато смо јаки кад имамо институцију као што је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије - рекао је Новак Ђоковић.

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије на услузи и спортистима и осталим грађанима

Спорт, посебно врхунски спорт, је одавно препознат као социјални феномен који генерише позитивне промене у дру­штву. У Србији врхунски спорт заузима посебно место, о чему најбоље сведочи озбиљан однос државе према овом феномену и са друге стране, сјајна одличја која су резултат таквог односа. Спорт је у Србији постао неодвојиви део националне културе и данас се велика пажња посвећује спорту као важном чиниоцу у физичком и менталном здрављу људи, посебно деце.

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије већ де­ценијама уназад представља окосницу развоја спорта у Србији. Као јединствена институција која своју пажњу поклања како врхунским спортистима, тако и најмлађима, непрестано ра­ди на томе да унапреди, прошири и побољша активности. Тиме директно утиче како на резултате врхун­ских спортиста, тако и на правилан развој деце и омладине.

Дугогодишњи рад је препознат у новом Закону о спорту где је установи додељен статус Националног тренинг центра, чиме је овој институцији указана велика част, али и дата још већа одговорност.

Завод за спорт и медицину спорта је данас база врхунског спорта и то у сваком погледу. Наши стручњаци из разних грана медицине, биомеханике, моторичких испитивања, психологи­је и других научних дисциплина припремају спортисте на пу­ту ка освајању медаља, редовно контролишу и прате прогрес спортисте. Поред редовних тестирања, Завод управља спорт­ским објектима који су доступни не само врхунским спорти­стима, већ и целокупном грађанству, уз пратеће, едукативне, спортске и здравствене програме.

Услуге Завода

Спортскомедицински прегледи

Процена психолошког статуса
Моторичка тестирања
Физикална медицина и рехабилитација
Спортско–­рекреативни програми
Услуге за особе са инвалидитетом


БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - пет тајни због којих је најбољи на свету
 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)