ГОТОВО ЈЕ! Новак Ђоковић игра у Аустралији

Новости онлине

07. 12. 2021. у 08:04

АКО је и постојала нека дилема, више је нема. Новак Ђоковић и званично иде у Аустралију.

ГОТОВО ЈЕ! Новак Ђоковић игра у Аустралији

Фото: АП

Јутрос се појавио и званични списак учесника АТП купа, који ће се од 1. јануара играти у Сиднеју, а на њему је Србија и наш најбољи тенисер.

Логично је да након тога продужити за Мелбурн, на први гренд слем у сезони - Аустралијан опен. Тако је спекулацијама које су недељама у фокусу дошао крај. 

Ђоковић ће дефинитивно бранити трофеј на првом гренд слему у сезони, иако, руку на срце, не важе иста правила за Сиднеј и Мелбурн, али тешко да би се Србин одлучио да иде на далеки пут само због једног такмичења.

Директор АТП купа Том Ларнер је рекао тако нешто...

„Очекујемо да сви који долазе у Аустралију играју и на Аустралијан Опену. Играчи су свесни какви су услови, тако да ако играју АТП Куп, очекујемо да сви они дођу и у Мелбурн и играју на Аустралијан опену“, рекао је Ларнер.

Подсећања ради, Новак не жели да прича да ли је вакцинисан или не, па је због тога био на удару медија и појединих колега, јер је обавезна вакцинација услов за учешће на првом гренд слему у сезони. 

А што се тиче АТП купа, Новак да није пријављен за такмичење ни Србија не би била учесник.

Разлог за то је што је други играч Србије Душан Лајовић тренутно 33. на АТП листи, па бисмо тако по рангу најбољег играча у тиму пали иза Бугарске и Хрватске, селекција које не учествују на АТП купу.

Уједно је АТП објавио и изглед група за њихово ново такмичење, а Србија ће бити у групи А уз Норвешку, Чиле и Шпанију. У групи Б ће играти Русија, Италија, Аустрија и Аустралија. Групу Ц чине Немачка, Канада, Велика Британија и САД, док ће у Д групи наступати Грчка, Пољска, Аргентина и Грузија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)