"НАЈБОЉИ СРБИН НА ТЕРЕНУ, НАЈЛУЂИ НА ТРИБИНАМА": Хрвати о нераскидивој вези Ђоковића и Хрватске

Новости онлине

03. 12. 2021. у 13:11

ХРВАТСКИ медији полако пале атмосферу пред данашње полуфинале и спектакл у Дејвис купу између Србије и Хрватске, који стартује у 16 часова у Мадриду.

НАЈБОЉИ СРБИН НА ТЕРЕНУ, НАЈЛУЂИ НА ТРИБИНАМА:  Хрвати о нераскидивој вези Ђоковића и Хрватске

FOTO: AP/Tanjug

Централна тема као и обично је Новак Ђоковић кога комшије дижу у небеса и као да су већ прежалили своје момке. Спорадично се појави по неки оптимиста, који прижељкује сензацију у престоници Шпаније.

Ипак, више простора у медијима заузима најбољи тенисер света него ли било који играч из хрватске репрезентације. 

Тамошњи портал 24 сата.хр доноси занимљиву причу са насловом  "Осуђивали су ме јер навијам за Хрватску. Ма нека им смета...". Алудирајући на изјаву Новака Ђоковића, који није крио да је навијао за Хрватску на СП у Русији 2018. године, када је Србија завршила такмичење.

- Без обзира на све што се догађало у историји, Хрватска је за Новака одувек била посебна земља. Његова мајка Дијана је Хрватица, тренирали су га хрватски тренери, а овај тениски виртуоз је прошле године у Задар довео тениску елиту када је организовао егзибициони турнир - пише поменути сајт, који наводи да се Нолетова мајка девојачки презивала Жагар и да су њени отац Зденко и мајка Елизабета из Винковаца се преселили у Београд.

"Дневник.хр" доноси занимљиву причу са феномеланим насловом "Најбољи Србин на терену, најлуђи Србин на трибинама", где су приложили видео када Ноле прати меч Миомира Кецмановића и жестоко се нервира сваки поен.

Хрвати су пуно пажње поклонили Новаку, сваки текст је био позитиван, вероватно желећи да мало и код Ђоковића изазову осећај "сажаљења", надајући се да Ђоковић неће бити мотивисан као рецимо против Казахстана.

Ипак, комшије су погрешиле, када наш Ноле игра за Србију он увек иде и преко максимума, тако ће бити и данас у Мадриду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)