"НОВАК МОРА ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ": Ђоковић им је баш трн у оку, свакодневни притисци на Србина

Novosti online

28. 11. 2021. у 13:12

ДИРЕКТОР Аустралијан опена све чешће у медијима говори о вакцинацији тенисера, а не пропусти прилику да говори о Новаку, те као покварена плоча, изнова понавља, да ће сви учесници морати да буду вакцинисани.

НОВАК МОРА ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ: Ђоковић им је баш трн у оку, свакодневни притисци на Србина

FOTO: AP/Tanjug

Организатори првог гренд слема у сезони саопштили су недавно да је вакцинација против вируса корона услов за учешће на турниру.

- Постоји још неколико питања која морамо да решимо, али у овом тренутку све иде по плану. Крајем децембра ће нам стићи играчи. Сваки учесник ће морати у авион да уђе са негативним тестом, а биће тестиран и по доласку у Мелбурн. Постојаће и протоколи, како би сви били безбедни, поручио је Тили.

Још се не зна хоће ли Ђоковић играти у Мелбурну, а све чешће су спекулације о томе

Најбољи тенисер света и деветоструки шампион Аустралијан опена Новак Ђоковић још није открио хоће ли играти у Мелбурну.

- Новак није открио свој статус, каже да је то приватна ствар. Али за долазак у Аустралију је потребно доказ о вакцинацији. То је исто за све. Свима је јасно.

Објаснио је Тили да је овакав развој ситуације значајно допринео повећању броја вакцинисаних играча.

- Када је премијер најавио да сви који долазе у Викторију морају да буду вакцинисани, то се односило и на навијаче и на играче. Број вакцинисаних тенисера је тада био око 50 одсто, сада је близу 90 одсто. Сви знају да морају да приме вакцине седам дана пре доласка у Аустралију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)