НОВАК НЕЋЕ ПОД УЦЕНОМ У АУСТРАЛИЈУ: Срђан Ђоковић о вакцини, уценама...

Novosti online

28. 11. 2021. у 10:57

НОВАК Ђоковић тренутно се налази у Инзбруку где са Србијом игра Дејвис куп, а његов отац Срђан говорио је о наступу Нолета на Аустралијан Опену.

НОВАК НЕЋЕ ПОД УЦЕНОМ У АУСТРАЛИЈУ: Срђан Ђоковић о вакцини, уценама...

Фото: Н. Параушић

Гостујући на ТВ Прва, рекао је да није разговарао синоћ са њим, након пораза у другом мечу против Немаца.

- Нисам разговарао, није му баш пријатно што тамо игра пред празним трибинама. Он је рекао да није најважнији спорт у животу да има пуно важнијих ствари и да се не треба играти по сваку цену. Ако је држава одлучила да забрани гледаоцима да гледају боље да се не игра, него овако, истакао је он.

Дотакао се и Аустралијан опена.

- Е, овако. Што се тиче тих вакцина и невакцина лично је право свакога да одлучи. Нико нема право да нам улази у ту интиму. Свако има право да одлучује хоће ли се понашати по овом или оном правилу. Да ли је Новак вакцинисан или не то је његово лично право, Да ли ће он објавити или не ја мислим да неће јер је то његова лична одука", додаоје он.

Истиче да ни породица нема информацију да ли је Новак вакцинисан.

- Ни ја као његов отац не знам ту информацију, а и да је знам не бих поделио са вама јер је то његова лична одлука. Има 34 године и има право да одлучује о себи и свом животу како жели, открио је он.

Дотакао се и изјава премијера Аустралије.

- Што се тиче одласка у Аустралију било је непријатно задњих неколико недеља са разним саопштењима разних властодржаца у покрајини где се налази Мелбурн и разних других људи који су себи дали за право да деветоструког победника Аустралијан опена прозивају ничим изазвано. Да ли ће отићи тамо или неће зависи од тога да ли ће се они определити да желе да им деветоструки победник дође тамо. Наравно да он то жели јер је спортиста и јер тамо има страшно пуно наших људи исељеника који једва чекау да он дође и да га они виде и ми бисмо то желели и волели апсолутно више од свега као и наш син, додао је Срђан Ђоковић.

На крају је рекао да не верује да ће Аустралија видети Новака под оваквим условима.

- Да ли ће се то десити? Под овим уценама, на овај начин спроведено вероватно неће. Ја то не бих урадио, а он је мој син, а ви закључите сами, закључио је Срђан Ђоковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)