"МОЈ ПРИОРИТЕТ? ИГРАЊЕ ЗА СРБИЈУ!" Ђоковић одушевљен после јубилеја у репрезентацији

Ч. Вуковић

27. 11. 2021. у 21:30

НОВАК Ђоковић победио је лако Јана-Ленарда Штруфа са 6:2, 6:4 и одиграо је 50. меч у каријери за репрезентацију Србије.

МОЈ ПРИОРИТЕТ? ИГРАЊЕ ЗА СРБИЈУ! Ђоковић одушевљен после јубилеја у репрезентацији

Tanjug/AP

Није могао да сакрије одушевљење што игра за националну селекцију, чији члан пуних 15 година.

- Велика част и привилегија је играти 50 пута за репрезентацију. Велика је бројка, искрено нисам пратио, људи из репрезентације су ме подсетили. Прошло је више од 15 година када сам деботивао за национални тим и сећам се тих мечева. Било је то на "Гемаксу", играли смо у дворани, па напољу против Белгије пар неких дугих мечева и знам колико ми се свет срушио када сам изгубио те мечеве. Играње за репрезентацију је нешто посебно, то сви говоре који су свесни да имају привилегију да обуку национални дрес - рекао је Ђоковић.

Готово у даху је додао:

- Ми смо део индивидуалног спорта и углавном у појединачној конкуренцији када наступамо осећај није упоредив са овим када играмо за Србију, када гајимо тај тимски дух. Оно што је добро је што свака генерација кроз коју сам прошао, она златна генерација која је освојила Дејвис куп 2010. године и ова нова генерација млађих тенисера, сви се добро слажемо како на терену, тако и ван њега и то је битно. То је пресудно за тимски дух, мотивацију, охрабрење једни других и остварење неког заједничког циља, то је да вратимо српски тенис у сам светси репрезентативни врх и то је нешто ка чему сви ми стремимо, чему тежимо и за шта радимо. Смена је генерација. Виктор Троицки се повукао и постао селектор, Ненад Зимоњић такође. Потрено је мало временна да се сви уиграмо и промењен је и формат Дејвис купа, имамо и АТП куп. Имао сам задовљство да будем у шампионским генерацијама оба такмичења, тако да то су неке успомене које ћу са собом носити целог живота и то ће бити незаборавно.

Новак Ђоковић/Tanjug/AP

Наставио је Ђоковић са великим одушевљењем да прича о игрању за репрезентацију.

- Имао сам огрмну срећу да у животу постигнем велике појединачне успехе и освојим сваки трофеј који се може освојити у професионлном тенису, али онај трофеј 2010. Дејвис купа, је нешто што се истиче, што је мени дало посебан мотив за појединачну каријеру јер сам 2011. године имао своју најбољу годину - везао 42 победе, освојио три гренд слем титуле и постао први пут најбољи тенисер света. Верујем да би се и Виктор и Јанко и Зики сложили да је нама тај Дејвис куп помогао да после и у појединачним конкуренцијама достигнемо врхунац. За мене та страст не јењава, заправо што сам старији све је већа. Надам се да ћу бити здрав у наредним годинама да могу увек да се одазовем, јер је мени у сваком делу каријере, а посебно у овом играње за репрезентацију апсолутни приоритет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)