"ОВО ДОСАД НИЈЕ ВИЂЕНО!" Ривал се поклонио Новаку, Ђоковић доживео хвалоспев као никада пре

Новости онлине

27. 11. 2021. у 17:04

БИВШИ индијски тенисер, Сомдев Деварман у ауторском тексту је говорио о свему што је у каријери направио Новак Ђоковић.

ОВО ДОСАД НИЈЕ ВИЂЕНО! Ривал се поклонио Новаку, Ђоковић доживео хвалоспев као никада пре

Tanjug/AP

Некадшњи 62. играч свете ја заиста нахвалио најбољег на планети.

- Када гледате Новака ових дана, очекујете да игра најближе савршенству што је могуће. Ако погледамо претходне шампионе, Роџер Федерер никада није био апсолутни фаворит на шљаци, иако јесте био један од најбољих. Ако одемо још даље у еру Сампраса и Агасија, чак и они су имали неколико лоших мечева годиншње. Новак не изгледа као да ће изгубити, на било којој подлози – та аура коју је носио у 2021. години представља нешто што досад није виђено у тенису, по мом мишљењу. Наравно, и Роџер је имао ауру, али на другачији начин - написао је Деварман, а текст је пренео "Спорт Клуб".

Индијац се присетио периода када је Новак често предавао мечеве. Посебно се осврнуо на дуел са Ендијем Родиком из 2009. године на Аустралијан опену.

- Тада је имао 21 годину, а лудо је што је са 34 много спремнији. То само илуструје колико је посвећен. Људи су исмевали његову безглутенску исхрану, читали смо и разне луде ствари о томе како спава, шта ради с кисеоником и слично. Као играч и колега – знам српске тенисере добро, а провео сам неко време и са Новаком и знам да ништа не препушта случају како би направио малу предност. Резултати су доказ да у томе успева.

Новак Ђоковић/FOTO: AP/Tanjug

Он је у тексту даље истакао да Ђоковић практично нема ману у игри.

- Раније су му потенцијалне слабости биле сервис, кондиција и ментална стабилност, да не губи концентрацију. Сада су му то снаге, и не само то, већ је његова ментална снага једно од највећих оружја у историји нашег спорта.

Дотакао се и лошег односа публике према српско асу, а такође се дотакао и дебате о томе ко ће бити најбољи тенисер свеих времена.

- Претворио је то у нешто позитивно, и то је инспирација. Читамо разне ствари у филозофским књигама, људи говоре о таквим стварима, али све што је потребно јесте да гледате Новака. У почетку није имао добар скор с Рафом и Роџером, али сада је доминантан. Када се све заврши, верујем да ће га сматрати највећим тенисером свих времена - закључио је Деварман.

Подсетимо, Ђоковић тренутно наступа са Србијом на Дејвис купу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)