ЂОКОВИЋ ЋЕ БРАНИТИ ТРОФЕЈ У МЕЛБУРНУ, СВИДЕЛО НАМ СЕ ТО ИЛИ НЕ: Аустралијски новинар потврдио гласине - вакцине више нису услов!

Novosti online

25. 10. 2021. у 16:04

ВЕСТ да су аустралијске савезне власти и држава Викторија драстично промениле услове уласка у земљу и боравка, а која је утицала и на Тениски савез Аустралије да ублажи услове учешћа на Аустралијан опену, није добро дочекана код појединих посленика "седме силе" на "најмлађем континенту", а један од њих, извесни Нејтан Кари, отишао је најдаље, коментаром да ће "Новак Ђоковић бранити титулу, свидело се то нама или не".

ЂОКОВИЋ ЋЕ БРАНИТИ ТРОФЕЈ У МЕЛБУРНУ, СВИДЕЛО НАМ СЕ ТО ИЛИ НЕ: Аустралијски новинар потврдио гласине - вакцине више нису услов!

Фото: АП

- "Тенис Аустралија" је потврдио да би тенисери могли да уђу у земљу без вакцине, али су тражили да неколико дана не причају о томе, док се сређују сви детаљи. Ово је велика промена у односу на оно што смо до сада слушали, министар за имиграцију је рекао да неће моћи да се уђе у земљу без вакцине, а то је поновио и премијер савезне државе Викторије - рекао је Кари, па додао:

- Биће занимљиво да видимо шта премијер Викторије сад мисли о овоме, јер је Аустралијан опен овде у Мелбурну, у нашој земљи. Јер ако је овај имејл тачан, изгледа да би Новак Ђоковић могао да брани свој трофеј, свидело нам се то или не - поручио је аустралијски новинар.

Како је обелоданио амерички новинар Бен Ротенберг, "процурило" је у јавност писмо које је Женска тениска асоцијација упутила тенисеркама, а у коме се наводи да ће се на предстојећем гренд слему, и поред свих најава, ипак надметати и они који нису вакцинисани.

ВТА је навела да је до тог закључка дошла и уз разговоре са Крегом Тајлијем, првим човеком Аустралијан опена, а управо је директор турнира том приликом потврдио да ствари заиста стоје тако.

Јасно је да се ова правила не могу применити само на женски део турнира, него морају да важе и за мушкарце, што значи да је питање да ли је Новак Ђоковић вакцинисан или не постало ирелевантно за његово учешће на турниру.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ 

БОНУС ВИДЕО - НОЛЕ ЗАПЕБВАО "ПУКНИ ЗОРО"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)