НОВАКУ СТИГАО ОДГОВОР ИЗ АУСТРАЛИЈЕ: Вирус не занима колико имате титула

Новости онлине

19. 10. 2021. у 08:50

НАСТАВЉА се тихи рат на релацији Новак Ђоковић и Аустралија, тачније Мелбурн.

НОВАКУ СТИГАО ОДГОВОР ИЗ АУСТРАЛИЈЕ: Вирус не занима колико имате титула

Фото: АП

Некада велика љубав полако прелази у мржњу. Србин никада није крио да му је први гренд слем у сезони омиљен и као по обичају увек је долазио са трофејом из далеке Аустралије.

Да ли ће бити тако и почетком 2022. године? Главно је питање свих тениских питања. 

Иако велики број тенисера крије свој здравствени картон, некако Новак је највише на удару медија када је вакцина против короне у питању.

Тамошње власти тренутно утврђују корона ограничења за турнир у Мелбурну, док је сам Ђоковић одбио да открије да ли се вакцинисао или не и поручио да није сигуран хоће ли играти на првом гренд слему сезоне.

- Мислим да невакцинисани играчи неће добити визу за улазак у ову земљу, а и да добију вероватно би морали да буду стављени у карантин неколико недеља. Вирусу није важно како сте рангирани у тенису, нити колико сте гренд слемова освојили. Потпуно је небитно, морате бити вакцинисани да бисте заштитили себе и друге - рекао је Данијел Ендрју, премијер аустралијске државе Викторије.

Сам Ђоковић је јасно ставио до знања да је играње на АО "на дугом штапу"

- У целој овој ширини ствари, ја још не знам да ли ћу играти у Мелбурну. Не знам који ће ми бити распоред. Има превише нагађања. Медији много нагађају и то ми је јако засметало. Нисам се оглашавао превише зато што је свако правио неке претпоставке на основу онога што сам рекао пре годину дана. Једна те иста ствар се врти и много се прави раздор у друштву, не само у спортском, него у целом друштву, између оних који су невакцинисани и вакцинисаних.

- И то је стварно страшно. Да смо ми спали на то да некога дискриминишемо ако жели да одлучи за себе овако или онако, да ли хоће или неће да се вакцинише. То је стварно... Јако сам разочаран друштвом светским у овом тренутку и начину на који медији преносе и врше притиске на све људе. Има превише нејасноћа, превише неких информација које и нису валидне, па се покажу да јесу, па нису, доста се све мења - рекао је Ђоковић за "Блиц" и додао:

- Заузимам став који заузимам и увек сам исто размишљао. Нећу да откријем свој статус да ли сам се вакцинисао или не. То је приватна ствар и по нашем закону ко год те пита, ти на неки начин можеш и да га теретиш за то што те је питао. То је неумерено питање. Превише људи данас допуштају себи такву слободу да питају ствари и да осуђују човека. Шта год ти да одговориш: „Јесам, нисам, можда, не знам, размишљам!” они ће то да злоупотребе. Медији су постали, немам реч како да опишем. Шире страх и панику међу људима и ја не желим да учествујем у том раздору. Осећам да су сви непријатељски настројени. Не желим да им дајем повода да пишу неке ствари о мени.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)