АНА ИВАНОВИЋ ТРЕНУТНО ДРУГА ПО БРОЈУ ГЛАСОВА: Ево како да помогнете Српкињи да уђе у Кућу славних (ФОТО)

Novosti online

16. 10. 2021. у 15:53

БИВША шампионка Ролан Гароса Ана Ивановић номинована је за тениску Кућу славних, а и навијачи могу да помогну српској тениској диви да се нађе међу бесмртнима у Њупорту.

АНА ИВАНОВИЋ ТРЕНУТНО ДРУГА ПО БРОЈУ ГЛАСОВА: Ево како да помогнете Српкињи да уђе у Кућу славних (ФОТО)

FOTO: EPA

За пријем у Кућу славних гласаће новинари, историчари који се баве тениском прошлошћу, тренутни чланови Куће славних и тениски навијачи, чији гласови ће донети додатне бонусе за три првопласирана кандидата. 

Потребно је освојити 75 одсто гласова жирија, који има око 140 чланова. Три кандидата који добију највише гласова навијача добијају бонус од три, два или један одсто, што значи да је победнику гласања довољно да добије 72 одсто гласова жирија, другопласираном 73 одсто гласова жирија и трећепласираном 74 одсто гласова жирија.

Осим Ане, номиновано је још пет бивших грен слем шампиона - Карлос Моја, Хуан Карлос Фереро, Флавија Пенета, Кара Блек и Риса Рејмонд.

Гласање се обавља преко овог линка. Наша Ана тренутно је друга иза Флавије Пенете, док је трећи Карлос Моја.

фото: tennisfame.com

Гласање навијача траје од 15. до 31. октобра, а стручни жири ће се окупити наредних месеци. Резултати ће бити познати у јануару наредне гоине, док ће инаугурација нових чланова Куће славних бити одржана 16. јула. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)