ЂОРЂЕ ЂОКОВИЋ: "Лик, дело и племенитост нашег Новака нас обавезује да увек стремимо ка вишем"

Novosti online

28. 07. 2021. у 19:32

ПЕТИ професионални турнир у српској престоници у 2021. години, од тога други са префиксом WТА. У тешкој постковид години када сви још увек зазиру од изласка на улицу, Београд је успео да организује пет врхунских тениских такмичења, од тога два АТП и два WТА. У току је WТА турнир из серије 125 којим се заокружује организација професионалних турнира високог ранга на теренима ТЦ Новак у Београду за 2021.

ЂОРЂЕ ЂОКОВИЋ: Лик, дело и племенитост нашег Новака нас обавезује да увек стремимо ка вишем

ФОТО: ТЦ Новак

Срби су вредан и храбар народ, а златан пример су нам управо браћа Ђоковић, који упркос свему што им је живот омогућио нису стали са великим радом, нису преузели палицу уљуљканости и хедонизма, већ су наставили да крче пословне спортске горе за општу добробит. Најбољи тенисер свих времена, српска спортска икона Новак Ђоковић налази се у четвртфиналу сингла и микса на Олимпијским играма у Токију где јуриша на два злата, тиме и на три олимпијске медаље у својој колекцији, прву је исковао 2008. у Пекингу (бронза, сингл). Уз њега је брат Марко који је тениски тренер, док је трећи и уједно најмлађи Ђорђе ове недеље директор WТА турнира Белграде Ладиес Опена 2021. и главни носилац организације.

- Лик, дело и племенитост нашег Новака нас обавезује да увек стремимо ка вишем, бољем, да смо увек максимално мотивисани, радни, вредни, пожртвовани, искрени, оперативни...такав је и он и највећи у свом послу. Увек смо имали задатак, дневни и неки који захтева дужи период и на њему предано радили, стизали до циљева и одмах након тога размишљали и о следећем. Живот је ту да га испунимо часним, сопственим остварењима који ће донети опште добро, самим тим сви ћемо бити срећни и кроз животи ићи раширених крила. И док нас наш Новак поносно представља на Олимпијским играма у Токију, свакодневно нам доноси нову радост и ми предано радимо на организацији још једног великог и сјајног такмичења којим ћемо заокружити ову сезону великих догађаја на нашим теренима, у нашем Београду – са поносом истиче Ђорђе Ђоковић, и сам некада изузетно талентовани играч и такмичар, сада млади прегалац у професионалним водама везано за организацију захтевних такмичења као што су ова која су у току и иза нас.

ЦОВИД 19 је пошаст која је свет окренула за 360 степени. Пандемија је оставила трага и свет је био на коленима. И још је, мада све указује да се човечанство уздиже из пепела. Тенис је, наравно, као и све на кугли земаљској, осетио сав ужас ове несреће. И као сви сегменти живота, полако се враћа. Требало је много храбрости, да се направи прави подухват и организују два АТП и два WТА турнира у главном граду Србије, као и један мушки челенџер и то све у току од три месеца, на отвореном, на шљаци која је увек захтевна, у складу са свим епидемиолошким правилима и мерама које је прописала Влада Републике Србије. И успело је.

- И храброст и визија. Организација ових турнира је био својеврстан изазов. За мене, за све нас у организацији, за град, љубитеље тениса. Желео сам да покажем да у Београду за кратко време, у сред пандемије, може да се направи догађај, а ми смо их направили чак пет. Све се може када се хоће, са великим радом, идејом и посвећеношћу.

Да ли је лакше било организовати овонедељни WТА турнир након четири такмичења која су била у априлу и мају 2021.

- И лакше је, и није. Јер, сада треба одржати репутацију, поновити све оно што је било добро, али и неке ствари још унапредити, подићи на виши ниво. Ја никада нисам и нећу бити задовољан постигнутим. Желим увек више и боље и само таквим ставом се може ићи даље и опстати.

Кроз организацију пет врхунских професионалних турнира на теренима ТЦ Новак домаће снаге тениса имале су прилику да код куће стекну нова искства и узму нове бодове. Да ли је будућност тениса у Београду и Србији на узлазној путањи?

- У Србији има заиста много талената. Кроз организацију ових турнира нашим младим и перспективним тенисерима пружамо прилику да се огледају у јакој конкуренцији, стичу искуство, унапређују своју игру. Јер, само учешћем на турнирима играчи и играчице се кале и  што је најважније, кроз јаке турнире унапређују своју игру, долазе до преко потребних АТП и WТА бодова. Надам се да ћемо и на крају Белграде Ладиес Опена имати нашег, домаћег победника, то би била круна нашег овогодишњег рада.

Пет професионалних тениских турнира у тако кратком временском периоду је незамисливо и у неким много већим земљама са развијенијим економијама.

- Да, али ми поседујемо квалитет који носи превагу, а то је наша чувена српска храброст. Идемо даље у нове победе, самоуверено је закључио Ђорђе Ђоковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)