ЗОРАНА АРУНОВИЋ: Време проведено са Бобаном најлепша успомена са Олимпијских игара

Новости онлине

20. 07. 2021. у 11:50

Сваке Игре су прича за себе, у Лондону сам била много млађа и на другачији начин посматрала цео догађај, у Рију је већ била друга прича, изјавила је репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић.

ЗОРАНА АРУНОВИЋ: Време проведено са Бобаном најлепша успомена са Олимпијских игара

Фото: М.Вукадиновић

"Међутим, оно најлепше са та два учешћа на Олимпијским играма је време проведено са Бобаном Момчиловић Величковић. Памте се и резултати, доживљај учешћа на највећем могућем такмичењу, али време проведено са Бобаном је мој главни утисак и из Лондона и из Рио де Жанеира", рекла је Аруновић за сајт ССС пред Игре у Токију.

За Зорану је свако велико такмичење нова школа.

"Атмосфера у Олимпијском селу је изузетно лепа, јер скоро сви су дошли да остваре исти циљ, а то је да буду најбољи. Увек има и оних спортиста који немају високе амбиције, али ја сам увек гледала оне који су дошли да узму медаљу. Пре почетка сваких Игара осећа се „електрицитет у ваздуху“ и велика тензија, која сплашњава како време пролази. Идеја Олимпијског села је одлична ствар, много можеш да научиш од других спортиста. Свако мултиспортско такмичње је за мене прилика да научим нешто ново од других и трудићу се да ту прилику искористим и у Токију", рекла је Аруновић.

Такмичење ваздушним пиштољем, у коме ће Зорана учествовати другог дана, је најмасовнија дисциплина стрељачког турнира,а пријављене су 53 такмичарке.

"Драго ми је да је ваздушни пиштољ за жене најмасовнија дисциплина, али не могу да издвојим неког ко би био фаворит за медаљу. Од 2019. године нисам учествовала на Светском купу. Ове године одржана су само два Светска купа, а не знам колико су резултати постигнути на њима реална слика односа снага, с обзиром да због пандемије неке репрезентације нису могле, а неке из предострожности нису желеле да дођу на турнире. Међутим, свако ко се квалификовао на Олимпијске игре може да буде фаворит. Све моје ривалке имају лепу спортску биографију. Стрељаштво је такав спорт да скоро свака такмицарка на Олимпијским играма може да дође не само до медаље, већ и до злата".

Српска репрезентација је ове године учествовала на једном Светском купу, али у тиму није било Зоране Аруновић, која је пропустила такмичење одржано у Осијеку због повреде руке. Ипак, повреда постаје прошлост.

"Иза мене је тежак период. Повреда је дошла у најнезгоднијем могуцем тренутку, али учинила сам све што сам могла да тај период прођем на најболи могући начин. Оно што сам могла да урадим, то сам и урадила, а надам се да ће то дати и ефекат у Токију", закључила је Аруновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)