НАМЕШТАЈУ ПИЈАНЕ ПРОВОКАТОРЕ ДА НЕРВИРАЈУ ЂОКОВИЋА! Бивши селектор Обрадовић: Новак их све зна, Роџера и Рафу не дирају

Novosti online

15. 07. 2021. у 15:26

БОГДАН ОБРАДОВИЋ, некадашњи селектор Дејвис куп тима Србије и један од кључних људи у тениском развоју Новака Ђоковића говорио је о ривалима српског аса, третману западних медија и томе зашто је Ноле најбољи.

НАМЕШТАЈУ ПИЈАНЕ ПРОВОКАТОРЕ ДА НЕРВИРАЈУ ЂОКОВИЋА! Бивши селектор Обрадовић: Новак их све зна, Роџера и Рафу не дирају

FOTO: Arhiva novosti

Обрадовић је у разговору за Мондо открио да увек исти људи са трибина провоцирају накбољег тенисера света.

- Увек су то исти ликови на турнирима који прозивају Новака. Они су ту намерно стављени, а пре меча су се прилично напили пива да би лакше одрадили посао. Новак зна по сваком турниру све те ликове. Они их понекад промене, али све су то исти провокатори. Врло интересантно, ретко испровоцирају Рафу, а никада Роџера. Али, Новака редовно! Видео сам ја те ликове знам их, боримо се са тим годинама, али Новак нема проблема са тим - рекао је Обрадовић.

Обрадовић се налази у Шангају где тренира неке нове тениске наде за које каже да у њима препознаје таленат који је у млађим данима имао и први рекет света. Тако се присетио млађих дана најбољег на свету када му је прогнозирао владавину белим спортом.

- Постоји и крунски сведок. Радио сам интервју када је Новак имао 13 година. Ја сам био на УС опену са Зимоњићем који је тада играо дубл. Давао сам интервју везан за српски тенис и Ненада, а онда сам на крају интервјуа рекао да имамо клинца у Београду који се зове Новак Ђоковић и за неколико година освојиће УС опен - прогнозирао је Обрадовић, а испунио Ђоковић 2011. године.

Обрадовић се дотакао и Роџера Федерера из прошлости.

"Федерера јако добро познајем и пре него што се Новак појавио. На ту личност много утичу медији, начин васпитања. Федерер је испреплетан, морате да схватите да када причате о Швајцарцу ви не знате да ли говорите о Немцу, Французу или Италијану. То је један специфичан ум, а Федерер има и пети карактер који се зове 'мајка из Јужне Африке'. Према томе, њега треба гледати као веома комплексну личност и узети у обзир утицај његове жене која је Словакиња. Федерера који је скуп шест нација видите по понашању и неким изјавама да је скроз погубљен. Он сам не зна ни ко је ни шта је. Са те психолошке стране га разумем", објаснио је Обрадовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)