НОВАК ЂОКОВИЋ ОДНЕО ПРВУ ПОБЕДУ: АТП променио већ виђену одлуку

Novosti online

03. 07. 2021. у 09:17

НОВАК Ђоковић, као један од оснивача Асоцијације професионалних тенисера (ПТПА) има доста разлога за задовољство. Жаргонски речено, уписао је прву победу против "ривала".

НОВАК ЂОКОВИЋ ОДНЕО ПРВУ ПОБЕДУ: АТП променио већ виђену одлуку

FOTO: AP

Велику пажњу јавности изазвала је тврдња ПТПА, Ђоковића и Васека Поспишила да АТП није желео да одговори на 30 питања које је ова организација послала.

Притом, АТП желео да „прогура“ 30-годишњи план који би укључивао многе повластице, права и обавезе тенисера, без разговора са тенисерима.

Хитром реакцијом и конференцијом која је подигла велику буру, све ово је спречено, одложено и промењено.

Ђоковић је због тога поделио саопштење уз ову оптимистичку поруку, где се господски захвалио АТП.

Саопштење ПТПА.

„Охрабрени смо позитивним напретком ПТПА, са нашим члановима, навијачима, медијима и партнерима, учинили смо да створимо правичност и транспарентност за све играче у нашем сјајном спорту

Пре три недеље, постало је јасно да АТП жели да изгласа предложени 30-годишњи (сада већ 31-годишњи) план Уз подршку играча, развили смо брзу стратегију одговора да:

Учинимо да се ПТПА препозна као асоцијација од играча за играче

Да охрабримо АТП да се одговори на много питања које је наш тим поставио о плану
да одложимо изгласавање плана
Данас, можемо да известимо да су три кључна тренутка остварена.

Са задовољством јављамо да се АТП обратио ПТПА и још важније смо концентрисани на бриге играча. У писму које је послато играчим од стране АТП, они су одговорили на многа наша питања.

ПТПА је разврстао одговоре АТП у четири опште категорије.

Одговори који су помогли и разјаснили ствари

Одговори који су помогли, али је потребно још информација
Незадовољавајући
Питања која још увек чекају одговор
Због транспарентности ПТПА сва питања и одговори се налазе на сајту ПТПА.

На крају, захваљујемо се АТП на одлагању гласања. Њихова одлука нам је дала енергију и показала огромну храброст ПТПА играча. Ово је позитивна вест за ПТПА, наше чланове, и све играче широм планете.

Има још много посла да се уради и ми смо обазриво оптимистични да ће ПТПА и АТП радити заједно у име играча.

Заједно радимо да напредује спорт који волимо“, писало је у саопштењу ПТПА.

Изгледа да је АТП макар привремено одлучио да промени одлуку и да сарађује са Новаковом организацијом, а до јуче су правили озбиљне проблеме свима који су желели да постану део новог тела у тенису.

АТП је већ неколико пута негодовао због ПТПА и повлачио потезе који су имали за циљ да умање значај ове асоцијације. Тако је Ђоковић остао без прилике да буде део Савета играча АТП јер су правила промењена непосредно пре гласања, а по новом правилу Новак није могао да истовремено буде члан два оваква удружења.

ПТПА се залаже за промене у тениском свету како би сви играчи и играчице имали једнака права, али и већа примања чак и у ранијим колима. Они желе да промене устаљену праксу да 50 одсто новца иде турнирима, а 50 играчима и играчицама. То се никако не допада челницима АТП који су најпре одбили да сарађују са ПТПА.

Ипак, „већ виђена“ одлука о 30-годишњем плану је промењена, комуникација успостављена, а тенис вероватно улази у потпуно нову еру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)