ЂОКОВИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ВИСОКОГ? Иницијатива Семира Османагића за заслуге српског тенисера

Novosti online

14. 06. 2021. у 19:41

НОВАК Ђоковић могао би ускоро да постане почасни грађанин босанског града Високо.

ЂОКОВИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ВИСОКОГ? Иницијатива Семира Османагића за заслуге српског тенисера

Фото: Принтскрин

Само дан након освајања Ролан Гароса, на иницијативу Семира Османагића, директора Фондације „Археолошки парк: Босанска пирамида сунца“, предложено је да први рекет света, буде проглашен почасним грађанином Високо.

- Управо данас предали смо иницијативу комисији за доделу признања за његове заслуге у промоцији Високог и изградњи позитивне слике о Босни и Херцеговини у свету. Три пута је посетио пирамиде, тунеле и парк. Свака његова посета привукла је пажњу медија широм света и сваки његов интервју био је изузетно афирмативан. Залагао се за сарадњу на нашем подручју. Његова потпуна посвећеност је невероватна и желимо да му се одужимо на овај начин - објаснио је Османагић за портал "Аваза".

Градоначелник Високог Мирза Ганић срећан је због Новаковог успеха и чињенице да је у неколико наврата одлучио да посети овај босански град.

- Током своје посете послао је лепе поруке из Високог, а ако узмете у обзир чињеницу да је победио по доласку у Високо и да је носио ову нашу позитивну енергију, онда морамо бити посебно поносни јер ће те поруке које се шаљу сигурно водити и друге људе да дођу и посете наш град и упознају његове лепоте - навео је Ганић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)