ОПРЕЧНИ КОМЕНТАРИ НА ОДУСТАЈАЊЕ ФЕДЕРЕРА: "Могао је да пусти Беретинија да победи.."

Novosti online

07. 06. 2021. у 20:06

ОДУСТАЈАЊЕ Роџера Федерера са Ролан Гароса изазвало је различите реакције међу садашњим и бившим тренисерима.

ОПРЕЧНИ КОМЕНТАРИ НА ОДУСТАЈАЊЕ ФЕДЕРЕРА: Могао је да пусти Беретинија да победи..

EPA/EFE

- Само он зна како се осећа физички. Штета за турнир, јер је, ипак, то Федерер и верујем да су сви хтели да га гледају, бар тај меч више. Али, ако имаш неку физичку тескобу или повреду, имаш право да се повучеш - одговорио је Новак за "Новости".

Циципаса је одлука Федерера, такође, изненадила. И док га Мареј и Крис Еверт такође разумеју, Патрик Мекинро мисли да је, баш, и могао да одигра.

- Када се играч у кошарци или у фудбалу враћа после повреде, мање игра да би побољшао своју физичку спрему. У тенису, немате тај луксуз да играте само један сет првог меча, па два следећег и тако даље. Доста је ризично играти више мечева заредом који трају по четири сата, на два прва турнира после 18 месеци паузе. По мени, логично је реаговати на то како се тело осећа и на дужину мечева - изјавио је Мареј.

И седмострука освајачица Ролан Гароса Крис Еверт сматра да Швајцарац заслужује право да се повуче. С друге стране, Патрик Мекинро није баш убеђен да је Федерер донео праву одлуку. Поручио је да је могао да уради величанствену ствар и омогући свом противнику да победи, али и додао да је за њега то лако рећи из Малибуа...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)