СКАНДАЛ У НАЈАВИ НА РОЛАН ГАРОСУ! Избацују 2. играчицу света са турнира!

Novosti online

30. 05. 2021. у 18:00

ЈАПАНСКА тенисерка Наоми Осака (23), тренутно друга играчица света, она је рекла пред почетак Ролан Гароса да не жели да током турнира прича за медије и због тога би могла да буде избачена са турнриа.

СКАНДАЛ У НАЈАВИ НА РОЛАН ГАРОСУ! Избацују 2. играчицу света са турнира!

ФОТО: принтскрин/Инстаграм/Мари Осака

Сматра да ће на тај начин сачувати "ментално здравље" и да ће на тај начин елиминисати дистракције током турнира, а после меча прве рунде против Румунке Патриције Марије Тиг остала је доследна и није говорила на конференцији.

Организатори су је казнили са 15.000 долара, а ако не промени ту одлуку, могли би да јој забране даље учешће!

 Она је у званичном саопштењу домаћина још једном опоменута на своје обавезе, а оне подразумевају и разговор са новинарима, да би тако цео свет чуо њене поруке.

- Суштински елемент правила гренд слем турнира је одговорност учесника да сарађују са медијима, без обзира на резултат свог меча. Та одговорност доноси добро за овај спорт, као и за навијаче, али и за такмичаре лично.

- Саветовали смо Наоми Осаку да се излаже могућим даљим последицама ако настави да игнорише своје обавезе према медијима. Као што се подразумева, понављање тог пропуста повлачи са собом и жешће казне, укључујући избацивање са турнира и активирање истраге која би могла да доведе и до оштријих санкција и до суспензија са будућих гренд слем догађаја, саопштили су организатори Ролан Гароса.

- Правила постоје да би било осигурано да сви играчи добију исти третман, закључено је на крају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)