ЂОКОВИЋ КАКВОГ НЕ ПОЗНАЈЕТЕ: Медитирам и молим се свакодневно, срамотим се неких својих потеза и понашања

Новости онлине

24. 05. 2021. у 20:29

У ИШЧЕКИВАЊУ почетка сутрашњег дуела са Матсом Мораингом, на отварању домаћег турнира Србија опен 2, у медијима се појавио интервју Новака Ђоковића за италијанску "Стампу", за коју је српски тенисер причао током боравка у Риму.

ЂОКОВИЋ КАКВОГ НЕ ПОЗНАЈЕТЕ: Медитирам и молим се свакодневно, срамотим се неких својих потеза и понашања

ФОТО: Принтскрин/Инстаграм/дјокерноле

Најбољи играч планете дотакао се многих ствари као што су родитељство, породица, али се осврнуо и на личне амбиције које обухватају академску каријеру, а изузимају бављење политиком.

- И даље желим да упишем факултет. Не знам да ли следеће или за пет година, али свакако бих волео да поседујем универзитетску диплому. Тужан сам што то нисам успео као млад човек, иако сам изузетно захвалан на свему што имам и што сам постигао. То је кућа знања, а ја сам веома знатижељан. Највише ме интересују теме здравља, где је поље широко. Волео бих да изучавам и античке цивилизације и археологију. У овом животном периоду покушавам да схватим шта ме највише интересује - рекао је Новак Италијанима и додао.

-  Meditiram i molim se svakodnevno, jer mi to pomaže da budem u kontaktu sa dušom i kosmičkom energijom. Verujem u pozitivne emocije, trudim se da kod svih vodim dobre stvari. Nisam savršen, još kako. Postoji strana mog karaktera i ponašanja koja mi se ne sviđa, koje se sramotim. Služe da me podsete da je preda mnom dosta posla. Povezanost sa prirodom i spiritualnost mi pomaže da bolje razumem ko sam. Taj proces se nikad ne završava - istakao je Novak.

Govorio je i o vlastitim pogledima na svet, koji nisu u skladu sa svetskim mejnstrimom.

- Ne možemo da razdvojimo osobu sa terena od one van njega. Uvideo sam da ono što radim, o čemu razmišljam i te kako utiče na moju igru i sreću. Zato se trudim da mi um bude otvoren. Na sebe, ali i sve ljude na planeti gledam u duševnom smislu. Tek onda sledi ono telesno. Ako 100 ljudi pitate šta im je njavažnije u životu, 99 će vam reći da su to zdravlje, sreća i radost, spospobnost da ih prenesete na druge. Verujem da smo večni kroz postojanje naše duše, a ne tela.

Наш ас је додао да нема намеру да се активније бави политиком.

- Већ сам у политичким водама, кад је тенис у питању. Већ десет година се борим да се чује глас мојих колега, за то време сам увидео да је политика чудан свет. Не свиђа ми се. Прљав систем. Нисам дорастао ономе што данас видимо у скоро свим моденим државама или такозваној демократској цивилизацији. Више од политике, чини се да је реч о корпоративним интересима. Нисам спреман да причам о политици, али као неутрални посматрач могу да кажем да смо много година уназад изгубили истинску демотрактију. Данас је важнији бизнис, у томе не видим себе. Ако ми срце не сугерише да не могу позитивно да утичем на људе, нећу то ни радити. Мада, у будућности сам отворен за све. Свакако ћу својој држави помоћи и ван терена. Осећам блискост са Србијом, а имам интересовања и ван спорта - поручио је Ђоковић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)