СТЈЕПАНОВИЋ ПРЕД ЕП У ПЛИВАЊУ: Штафета је најважнија

С. КРСТОВИЋ

16. 05. 2021. у 22:52

ВЕЛИМИР Стјепановић је и ове године један од наших највећих адута на ЕП у пливању. Некадашњи двоструки првак Европе покушаће сутра у Будимпешти да са штафетом 4х100 м слободно оствари што бољи резултат, који би гарантовао учешће на Олимпијским играма у Токију.

СТЈЕПАНОВИЋ ПРЕД ЕП У ПЛИВАЊУ: Штафета је најважнија

ФОТО: М. Вукадиновић

Популарни Веља је још раније, као и Ања Цревар, Чаба Силађи и Вук Челић, остварио А норму. Иначе, квалификације су од 10, а финала од 18 часова.

- Добро сам радио и уверен сам да ћу, као и увек, дати све од себе. У овом тренутку најважнија је штафета 4х100 м слободно и надамо се да ћемо поправити наше време (3.15,72) и скочити са 16. позиције у свету. Важна нам је и штафета 4х200 м слободно. Пливаћу и 100 и 200 м слободно и ако изборим финале све је могуће - прича Стјепановић.

НАВИКАО СЕ НА "БАЛОН"

ПРОТОКОЛ због пандемије ковида 19 је веома ригорозан. Стјепановић је прошле године осетио "балон" у Будимпешти.

- Некако сам се навикао. Неће нам бити проблем да се прилагодимо. Једноставно морамо да поштујемо правила и да будемо одговорни - истиче Стјепановић.

Први пут на овом шампионату Србија ће имати и мешовиту, мушко-женску штафету на 4х100 м и 4х200 м слободно. Сигурне чланице су веома талентоване јуниорке Нина Станисављевић и Тања Поповић.

- Овде у Будимпшети одлучиће се ко ће пливати са њима. Засад, на основу времена, ту смо Барна и ја. У сваком случају за њих две биће то веома драгоцено искуство - сматра Стјепановић.

СРБИ ДАНАС

400 м мешовито - Ања Цревар

50 м слободно - Нина Станисављевић и Тања Поповић
100 м прсно - Чаба Силађи
4х100 м слободно - мушкарци
- Квалификације су од 10,
а финала од 18 часова.

Трофејни пливач подвлачи да нико у репрезентацији не осећа притисак освајања медаља. Уосталом, ЕП у Будимпешти је прави тест за Олимпијске игре у Токију.

- Најважније нам је да испливамо своја најбоља времена, да на прави начин најавимо Токио. А ако се умешамо у борбу за медаље, тим боље. Шампионат ће нам помоћи да видимо и где смо у односу на остале, а пратићемо и државна првенства САД и Аустралије. Сада се доста брзо плива, ни пандемија вируса корона није омела напредак свих пливача. Јасно нам је и да је ЕП веома јако такмичење, због жестоке конкуренције - подвлачи Стјепановић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)