МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО ШАБАЦ: Улагање у спортску инфраструктуру је предуслов да се наставити богата спортска традиција!

Novosti online

15. 05. 2021. у 15:18

МИНИСТАР омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Шабац и новоотворену фискултурну салу у Основној школи "Мајур" у Мајуру, где су га дочекале сениорке одбојкашког клуба које је обрадовао комплетом спортске опреме.

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО ШАБАЦ: Улагање у спортску инфраструктуру је предуслов да се наставити богата спортска традиција!

ФОТО: Министарство омладине и спорта

- Улагање у спортску инфраструктуру је предуслов да се наставити богата спортска традиција, али и квалитет живота свих грађана. У Основној школи "Мајур" која има традицију дугу 134 године ђаци неће више часове физичког васпитања одржавати у две учионице, као што је то било до сада, већ ће моћи да у савремено опремљеној фискултурној сали са новом опремом, заволе спорт и подразумевају да је физички активност део дана свих, не само спортиста. Додатна вредност нове сале је и могућност да је и локални спортски клубови користе за тренинге, што ће створити услове да у овом месту постану активни многи спортови - изјавио је министар Удовичић. 

ФОТО: Министарство омладине и спорта

Један од приоритетних циљева рада Министарства омладине и спорта је развијање спортске инфраструктуре, која је додатни мотив и импулс деци и младима да се на свакодневном нивоу баве спортом, и да своје слободно време проводе на спортским игралиштима.

За нове спортске почетке, основној школи у Мајуру овом приликом, министар Удовичић уручио је и комплет опреме за фискултурну салу, кошаркашке табле са зглобним обручима, голове, одбојкашку мрежу и 40 лопти за кошарку, рукомет, одбојку и фудбал.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)