СРБИЈА СА 24 СТРЕЛЦА У ОСИЈЕКУ: На нишану медаље и Токио

С. О.

11. 05. 2021. у 19:18

СРПСКИ стрелци су се ужелели такмичења. А, прва прилика је Европско првенство у Осијеку (20. мај - 1. јун), на којем ће се поред медаља најбољима делити и преостале квоте за Олимпијске игре у Токију.

СРБИЈА СА 24 СТРЕЛЦА У ОСИЈЕКУ: На нишану медаље и Токио

ФОТО: ССС

Спортски директор ССС Драган Марковић је, на предлог селектора Драгана Доневића и Јелене Аруновић, објавио списак са 24 адута, 13 у сениорској и 11 у јуниорској конкуренцији, уз две резерве.

Сениори, ваздушна и МК пушка (тростав 3х40 и МК пушка лежећи): Милутин Стефановић, Миленко Себић, Лазар Ковачевић и Стеван Плетикосић. Сениорке, ваздушна пушка и МК пушка тростав: Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић, Теодора Вукојевић. Резерва: Ивана Марић. Сениори, ваздушни и МК пиштољ: Дамир Микец, Димитрије Гргић и Душко Петров. Сениорке, ваздушни и МК спорт пиштољ: Зорана Аруновић, Јасмина Миловановић и Бранкица Зарић. Резерва: Јелена Томић.

Јуниори, ваздушна и МК (тростав 3х40): Марко Ивановић, Петар Ердеи и Димитрије Гаћеша. Јуниорке, ваздушна и МК пушка тростав: Александра Хавран, Јована Љубоја, Емилија Поњавић, Марија Коларевић и Ања Кнежевић. Јуниорке, ваздушни пиштољ: Јелена Тодоровић, Јована Тодоровић и Станислава Попов.

- Главни циљ сениорске репрезентације је освајање једне до две олимпијске квоте и, као и увек, напад на медаље. Неколико наших стрелаца, међу којима су Себић, Ковачевић, Петров, Гргић, Теодора Вукојевић, би могли да уђу у борбу за олимпијске визе. Имамо шансе за три до четири медаље, како у појединачној, тако и у екипној конкуренцији. Последњи показатељи говоре да су наши стрелци у доброј форми - истиче Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)