СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ: Такмичење почело у Прибојском селу Саставци, потом се наставило у Убу

Novosti online

09. 05. 2021. у 18:52

СЕОСКЕ игре Спортског савеза Србије отпочеле су своју трећу сезону. Број општина које у 2021. години учествују у такмичењу је 24 и то су: Прибој, Уб, Смедерево, Књажевац, Власотинце, Сурдулица, Мајданпек, Петровац на Млави, Ваљево, Краљево, Ћуприја, Сокобања, Кучево, Оџаци, Сомбор, Шабац, Крушевац, Трстеник, Велика Плана, Сврљиг, Зајечар, Ковин, Крагујевац, Бајина Башта.

СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ: Такмичење почело у Прибојском селу Саставци, потом се наставило у Убу

ФОТО: ССС

Сви такмичари се надмећу у 10 дисциплина: надвлачење конопца, надвлачење штапа, бацање камена с рамена, скок у даљ из места, полигон спретности, народно рвање, обарање руку, шах, фудбал и одбојка.

-  Поносни смо што се идеја Сеоских игара допала нашим колегама из територијалних спортских савеза, па је број општина које учествују на такмичењу из године у годину све већи. Зато смо увели још један ниво такмичења. Најбољи са општинског такмичења иду на регионално, а финалисти из четири региона бориће се на државном финалу првог викенда септембра. Победник државног финала осваја изградњу терена у селу победника. Број дисциплина нисмо мењали, а из године у годину се трудимо да такмичење унапредимо - рекао је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.

ФОТО: ССС

Ове године такмичење је почело у Прибојском селу Саставци. Победник општинског такмичења је екипа Батковића, која је прошле године представљала Прибој на републичком финалу и изборила титулу првака државе у сеоским играма. Након Прибоја такмичење је одржано и у Убу, у селу Памбуковици где је учествовало 6 екипа. Најбољи су били домаћини, па је прелазни општински пехар из руку екипе Врела, прошлогодишњег победника, прешао у витрину у Памбуковици, до следеће године.

- Веома смо задовољни како је такмичење отпочело. Видимо да се екипе добро друже, али и припремају све озбиљније за ово такмичење, као што је екипа из Прибоја одбранила титулу општинског првака. На Убу, где сам присуствовао такмичењу, морам да кажем да је атмосфера била феноменална. Такмичари су показали шта је прави спортски дух. Заједно тежимо да сачувамо традицију и подстакнемо на рекреирање целокупно становништво у нашој земљи. Самом отварању Сеоских игара ССС на Убу присуствовао је и председник општине Дарко Глишић са којим сам разговарао о значају ове манифестације. Похвале за идеју добили смо и од фудбалског аса Немање Матића - истакао је Маринковић и додао да речи хвале охрабрују али и обавезују, те да ће се Спортски савез трудити да буде још активнији.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)