ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ У ОПАСНОСТИ: У Јапану 200.000 људи потписало петицију за отказивање

Новости онлине

07. 05. 2021. у 15:15

ИНТЕРНЕТ петиција у Јапану којом се тражи отказивање Олимпијских игара у Токију, прикупила је више од 200.000 потписа грађана у претходних неколико дана, јер се забринутост јавности повећава због одржавања Игара у време пандемије, пренео је данас Ројтерс.

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ У ОПАСНОСТИ: У Јапану 200.000 људи потписало петицију за отказивање

Фото: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Игре, које су већ лане одложене због пандемије, почињу за мање од три месеца и потписници петиције постављају питања како Токио може одржати глобални догађај и заштитити волонтере, спортисте, званичнике и јапанску јавност од КОВИД-19.

"Апсурдно је да се Олимпијске игре одрже", рекла је Катсуми Абико, власница јапанске продавнице кимона.

"Ако сада донесемо одлуку да је откажемо, Јапан ће бити похваљен што је донео праву одлуку и памтиће га историја", сматра она.

Анкете јавног мњења у Јапану утврдиле су да се већина јавности противи Играма, које би требале да буду отворене 23. јула.

Суочени са четвртим таласом пандемије, борећи се са спором стопом вакцинације, становници Токија били су скептични према томе да ли Олимпијске игре треба одржати.

"Снажно позивамо на спречавање ширења корона вируса и заштиту живота и средстава за живот коришћењем расположивих ресурса за заустављање Олимпијских игара", написао је Кењи Уцуномија, организатор интернет петиције на својој веб страници.

Уцуномија је адвокат који се неколико пута кандидовао за гувернера Токија.

Компаније Фајзер и Бионтек су одлучиле да донирају вакцине спортистима који ће учествовати на Играма у Токију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)