ТУЖАН ДАН ЗА ИТАЛИЈУ: Преминуо шампион ког је Михајловић храбрио да победи рак

Новости онлине

30. 04. 2021. у 14:13

Синиша Михајловић остао је без пријатеља који је водио битку против канцера, Филипа Монделија, италијанског веслача.

ТУЖАН ДАН ЗА ИТАЛИЈУ: Преминуо шампион ког је Михајловић храбрио да победи рак

Фото: Инстаграм

Филипо Мондели је био освајач европског злата, донео је велико одличје Италији 2018. године, а у фебруару 2020. почела је његова битка против канцера костију, који је откривен у нози.

Преминуо је у 26. години, а са Михом се спријатељио током лечења, јер га је тренер Болоње инспирисао и храбрио да преброди тешку болест.

Михајловић је победио леукемију, нажалост, млади Мондели своју битку није добио против опаке болести.

- Његова снага, његове речи да опишу утакмицу против леукемије… Погодио ме је својим духом ратника. Обоје смо у Болоњи. Можда ц́у га једног дана упознати“, рекао сам то пре извесног времена у интервјуу за Газета дело спорт. Да ли се сец́ате о коме сам говорио? Јуче сам захваљујуц́и двојици пријатеља упознао Михајловића, изненадио ме је. Он је борац од ког морам много да научим о томе како се носити са својом болешц́у. Хвала на овом фантастичном изненађењу, наравно, породици Михајловиц́, Синишиној супрузи Аријани, што ме је примила у свој дом -  написао је Филипо у фебруару ове године.

То је била последња фотографија коју је објавио, а вест о његовој смрти сломила је срце Аријани, која је силно желела да му помогне.

- Увек ћемо те носити у срцу. Почивај у миру -  написала је Аријана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)