НАЈЛЕПША СПОРТСКА ПРИЧА СРБИЈЕ У ЕВРОПСКОМ ГРАДУ СПОРТА: Спортске игре младих 29. априла одржане у Зрењанину

Novosti online

29. 04. 2021. у 16:39

ЕВРОПСКИ град спорта за 2021. годину угостио је данас Караван радости и пријатељства Спортских игара младих Србије.

НАЈЛЕПША СПОРТСКА ПРИЧА СРБИЈЕ У ЕВРОПСКОМ ГРАДУ СПОРТА: Спортске игре младих 29. априла одржане у Зрењанину

ФОТО: СИМ/Стефан Цветковић

После Прибоја, Златибора, Нове Вароши, Ариља, Ваљева, Шапца и Кикинде најлепша спортска прича Србије украсила је терене СРЦ "Партизан", где су се школарци из Зрењанина и околине такмичили у пет спортова – између две ватре, уличној кошарци, фудбалу (мали фудбал и Цоца-Цола куп), одбојци и атлетици.

- Лепо је данас бити у Зрењанину и учествововати на Спортским играма младих. Уживамо, дружимо се, такмичимо. Прелеп дан за све нас - изјавила је ученица Тамара Вуков, која се такмичила у два спорта - прво у атлетској трци на 60 метара, а затим  између две ватре.

На церемонији свечаног отварања присуствовали су градоначелник Зрењанина Симо Салапура, председница Дунав осигурања Спортских игара младих Србије Марија Михајловић, начелница Средњебанатског округа Снежана Вучуревић, чувени веслач Милорад Станулов, освајач две медаље на Олимпијским играма, директор Јавне установе спортски објекти Бојан Мијатов, генерална секретарка Спортског савеза Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић и директор Основне школе "Жарко Зрењанин" Мирослав Брњуш.

Градоначелник Симо Салапура изразио је велико задовољство што су Спортске игре младих поново у том граду.

- Околности јесу мало измењене, али драго ми је што се сви учесници придржавају мера. Желим свим учесницима да им Игре остану у лепом сећању, посебно у овој години кад је Зрењанин европски град спорта. Наравно, оним најбољим желим да буду што бољи на државном финалном турниру у Београду, а потом и на завршном међународном турниру у Сплиту - рекао је Салапура.

Некада репрезентативка у атлетици и учесница Олимпијских игара Вукосава Ђапић Атанацковић пожелела је добродошлицу Дунав осигурање Спортским играма младих у европски град спорта.

- Драго нам је да сте данас у Зрењанину, званично, европском граду спорта за 2021. годину. Деца су одушевљена Играма, данашњи дан је посебан за све нас и надам се да ћемо се овако дружити и у будућности - истакла је она.

Сва такмичења одржана су уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против корона вируса прописали Влада Србије и локални Кризни штаб.

У Србији, Дунав осигурање Спортске игре младих, одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије.

Спортске игре младих је најмасовнији и веома драгоцен пројекат у оквиру кровног ЦСР пројекта "Пријатељ од детињства".

Од оснивања до данас на Спортским играма младих у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима а у све три земље, за децу је све потпуно бесплатно. Вредност пројекта Игара препознале су многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота региона и Европе, а посебну подршку СИМ-овцима пружају амбасадори Игара: Немања Матић, Лука Модрић, Александер Чеферин, Миралем Пјанић, Един Џеко, Никола и Лука Карабатић, Јоханес Хан, Предраг Мијатовић, Карл-Хајнц Румениге и многи други.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)