СРПСКА СПОРТИСТКИЊА ПРОШЛА КРОЗ ПАКАО: Дан након порођаја јој рекли да има рак, остала је непокретна - и све то победила!

Новости онлине

27. 04. 2021. у 12:59

Некадашња ватерполо репрезентативка Србије Настасија Недимовић је успела да победи упаку болест после чега је решила да о њој говори отворено и мотивише друге.

СРПСКА СПОРТИСТКИЊА ПРОШЛА КРОЗ ПАКАО: Дан након порођаја јој рекли да има рак, остала је непокретна - и све то победила!

Фото: Инстаграм

Неизлечиви мултипли мијелом - рак коштане сржи, погодио је ову младу жену у 27. години живота, и то током друге трудноће.

Након порођаја и рођења здравог сина Вука спортисткиња је сазнала лоше прогнозе.

Снага воље, упорност и позитиван дух су покренули Настасију у најтежим моментима живота, уз вежбе, здраву исхрану и лечење, до трансплатације коштане сржи.

- Супруг и брат су ми дан након порођаја саопштили да имам рак. Били су сами, без присуства лекара док сам непокретна лежала у шок соби на кисеонику. Била сам шокирана и несвесна. Сузе су потекле саме низ лице. Брзо сам се тргла и питала на који начин могу победити рак, рекла је некадашња ватерполисткиња за портал СпортФем.

Код особа које болују од мултипли мијелома одбрамбена реакција организма је да појачано лучи одређени М протеин који нагриза кости и прави такозване лезије, тј. рупе у костима. Настасијина трудноћа утицала је на то да болест брзо напредује, а да јој кости нагло страдају.

- С обзиром на то да су ми кости биле веома крхке, у току порођаја који се није одвио природним путем већ царским резом, дошло је до прелома ребара и грудне кости. Син Вук је одмах по рођењу одвојен је од мене, нисам га видела ни на тренутак, одвежен је у дечију болницу. Тамо је провео 20 дана потпуно сам, уз посету мог супруга Немање који је могао да га види само преко стакла. Први пут сам сина видела преко камере мобилног телефона, а уживо након неколико месеци.

Помирити се са непокретношћу је било страшно, али је Настасија то желела да што пре промени.

- Тренирам од своје четврте године и тренинг ми представља културу живота. Део је мене и не знам како је не бавити се било каквом активношћу. Сањала сам спорт, ватерполо. Сањала сам да поново ходам. А моја деца и породица су ми давала највећу снагу да те снове и остварим. С обзиром на то да сам била непокретна у трупу, а да сам екстремитете могла покретати, сматрала сам да је неопходно да што пре почнем да вежбам не би ли убрзала процес вертикализације. Страшно је остати непокретан свакоме, али додатно отежава чињеница да си трудна и млада, цео живот веома активна и спортиста. То је нешто за чега ти заиста треба јака глава.

О борби кроз шта је прошла, али и кроз коју и даље пролази ова храбра жена отворено говори на свом Инстаграм профилу.

- Својим инстаграм профилом @цанцер.инфлуенцер желим да охрабрим људе, подстакнем их да промене животни стил и покажем им да је све могуће. Први текстови које сам написала и мени су помогле да мисли предложим и ставим их црно на бело. Свакако сматрам да писање или разговор са особом од поверења јесте добар вид терапије.

Настасија је ватерполом престала да се бави са 20 година, када је започела каријеру ватерполо судије. Активно се бавила спортом до прве трудноће, а затим кратко фитнесом до друге трудноће. И даље ради на свом опоравку, од ког нема намеру да одустане јер људи попут ње никада не одустају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)