Стартовала бициклистичка трка Београд - Бањалука

Танјуг

22. 04. 2021. у 13:04

МЕЂУНАРОДНА бициклистичка трка Београд - Бањалука стартовала је данас са Трга Републике.

Стартовала бициклистичка трка Београд - Бањалука

ФОТО: Новости

Након свечаног отварања 15. трке, која спаја два братска града Београд и Бањалуку, у подне је стартовала и прва етапа, када је кренуо караван од 25 екипа из 35 земаља.

Трка ће ове године трајати четири дана и подељена је у четири етапе: Београд - Шабац, Обреновац - Бијељина, Бијељина - Власеница и Приједор - Бањалука, а трка ће бити завршена 25. априла у граду на Врбасу.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић такмичарима је пожело успешну трку.

- Београд годишње организује много спортских догађаја, а трка између Београда и Бањалуке је наш најдражи догађај из разлога што спаја један народ који живи у две државе, зато што спаја два братска града и уједињује спортисте са читавог Балкана. Срећан сам што 15. пут имамо трку Београд-Бањалука и што 15. пут показујемо да смо заједно у спорту, животу и другим областима - рекао је Весић новинарима на Тргу републике и додао:

- Желим да се захвалим сви организаторима, Бициклистичким савезима Србије и Републике Српске, односно Босне и Херцеговине и на тај начин показујемо да заједнички можемо да организујемо лепе спортске догађаје који имају јасну поруку заједништва једног народа - поручио је Весић.

Директор трке Београд-Бањалука Владимир Куваља захвалио се Весићу и Граду Београду на томе што је учесницима трке и организаорима омогућено вакцинисање против вируса корона.

- Захваљући том чину ми се данас налазимо овде. Град Београд даје велику подршку, хвала још једном Београду, Србији и Весићу што нас подржавају свих ових година. Трка Београд-Бањалука данас стартује 15. пут и кренуло се у прву етапу од Београда до Шапца. Сутрадан из Обреновца крећемо до Бијељине, гранични прелаз пролазимо без заустављања. Оно што ову трку чини великом јесте што се дешава у две земље. То је реткост, она спаја један народ са две стране реке Дрине. Све је спремно, 175 такмичара из 35 земаља кренуло је из Београда - рекао је Куваља.

Покровитељи овогодишње трке су Министарство омладине и спорта Републике Србије, Министарство породице омладине и спорта Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)