МАЧВАНИ И ЉУДИ ИЗ ОКОЛИНЕ ПОНОСНИ НА ВРСНОГ СТРЕЛЦА ШАБАЧКЕ МЕТАЛОПЛАСТИКЕ: Успех уз три прста!

В. Митрић

21. 04. 2021. у 13:15

"Лорд од Мачве", отмен, а фин, културан и пристојан, на терену ас над асовима, чији "мотори" раде "200 на сат", суграђанин за причу и причање, чедо које, свим срцем, љуби свој завичај као и људи завичаја њега, од почетка рукометне каријере.

МАЧВАНИ И ЉУДИ ИЗ ОКОЛИНЕ ПОНОСНИ НА ВРСНОГ СТРЕЛЦА ШАБАЧКЕ МЕТАЛОПЛАСТИКЕ: Успех уз три прста!

FOTO: Privatna arhiva

Овако, у најкраћем, Мачвани, становници Богатића и околине, али и околних крајева попут Поцерине, Јадра, Азбуковице, Подриња и Рађевине, зборе о Марку Срдановићу(22), другом стрелцу шабачке Металополастике, кога је публика, на левој обали Дрине, у РС и БиХ, просто обожавала и она која је била за његов клуб и противничка, што је пошло за руком ретко ком спортисти.

- Марко је посебан, максимално оригиналан и никад нисмо заборавили његове мајсторије на терену и сјајне поготке "за богове" и увек, после тога, од свег срца, подигнута увис три прста - каже један од најбољих спортских зналаца на левој обали Дрине, Јово Каран.

- Овакви се, да да Бог, рађали као људи и спортисти.

Отац Ненад, и читава породица, поносни су на свог мезимца, који је стасао у врхунску личност и великог рукометног аса. И данас, као у клубу, тако и кући, веле, зна за сваки ред.

- Без реда, рада и труда нема успеха - каже поносни Марков отац Ненад. - То је наш син давно схватио. Породица је била увек, као и сада, уз њега, а драго нам је што га толико људи воли.

FOTO: Privatna arhiva

Марко не крије да је "рукомет његов живот", да се радује тој игри и успесима на терену. Игра, вели, свим срцем за победу без фалинке.

- Чиста срца приступам игри, настојим да у сваком тренутку све чиним витешки, ништа на силу, јер то ничему не води - каже Марко.

- Ово је диван спорт, сјајне су наше спортске приредбе, дивна је наша публика и како не би човек играо из све снаге, са доста љубави, посвећености и наравно, пре тога, доста тренинга.

Срдановић је чедо Металопластике већ осам година, где је почео да тренира и игра у другом тиму. Упоредо је играо за Мачву из родног Богатића, срца те дивне српске равнице, завичаја славног Јанка Веселиновића. Већ 2015 улази у први тим славног шабачког и српском клуба. Од 2018 године играо је у Леотару из Требиња, који је увео у Премијер лигу РС. Врсна игра и врхунски резултати вратили су га прошле године у матичну Металопластику.

Марков отац, Ненад, поносан је што је Марка председник РСС Тони Ђерони позвао за А селекцију наше земље. Поново је на ширем списку А селекције за предстојеће окупљање. Раније је био позиван и у кадете Србије.

- Често у спорту неко иза неког стоји, пре свега утицајни родитељи, а иза нашег Марка стоји "армија" нас његових фанова од Требиња до Новог Града и од Богатића и Шапца до југа и севера, истока и запада Србије али и многи из расејања -каже његов велики фан из РС Јово Каран.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)