БРЕГАР ПРЕД СЛОВАЧКУ: Играчице су мотивисане, најбитније ми је да девојке дишу као једна

С. К.

16. 04. 2021. у 22:00

ПОШТУЈУ Словачку, али морају у Шпанију. Рукометашице са новим селектором Словенцем Урошем Брегаром са пуно оптимизма очекују сутрашњи (18.00) први меч баража у Шаљи за одлазак на СП од 1. до 19. децембра са Словакињама. Реванш је 21. априла у Београду.

БРЕГАР ПРЕД СЛОВАЧКУ: Играчице су мотивисане, најбитније ми је да девојке дишу као једна

ФОТО: РСС

- Задовољан сам како смо радили ових дана. Играчице су мотивисане, показале су велику жељу, вољу, верујем да можемо да направимо велике ствари. Нестрпљиви смо да почне дуел са Словакињама - истиче Брегар.

Некадашњи кормилар Словеније наглашава да му је најбитније да девојке дишу као једна, да се боре, бацају за сваку лопту, да знају шта значи када се носи дрес Србије. По козна који пут је подвукао да је битно да одиграју чврсто у одбрани. Свестан је и да Словачка има веома добру екипу.

- Анализирамо смо Словакиње. Имају добре бекове, играју брзог центра, веома су брзе. Од селекција, које су прошле претквалификације, једне су од најбољих. Оне немају шта да изгубе, а ми можемо много. Од играчица захтевам озбиљан рад, јер морамо да одемо на Светско првенство - јасан је Брегар.

Српкиње су пре две године у квалификацијама за ЕП у Словачкој славиле са 27:26. Кристина Лишчевић сматра да су спремне за нове изазове:

- Фокусирале смо се максимало да испунимо задатке који су постављени пред нас, како у нападу, тако и у одбрани. Словачка није нимало једноставан противник. Никога не треба потцењивати, иако словимо за фаворите, поготово због новог система. Морамо изузетно концентрисано да уђемо у обе утакмци, посебно ову прву. Имам пуно наде у овај тим и очекујемо увек велике резултате. Ово је важна утакмица, надамо се најбољем јер сви бисмо ми волели да се нађемо у Шпанији.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)