ГРАД СЕ ПОНОСИ ДЕВОЈКАМА "Титула је велики дар свим становницима Уба

Б. ПУЗОВИЋ

14. 04. 2021. у 19:50

ОДБОЈКАШИЦЕ Уба постале су први пут у историји клуба шампионке Србије! Освајањем титуле, играчице које су и лигашки део првенства завршиле као прве, исписују, практично, ново поглавље историје спорта Тамнаве, јер је Уб деценијама познат по врхунским фудбалерима, Драгану Џајићу, Душану Савићу, Немањи Матићу, који одатле потичу.

ГРАД СЕ ПОНОСИ ДЕВОЈКАМА Титула је велики дар свим становницима Уба

ФОТО: ОСС

У протекле две године, ЖОК Уб освојио је све могуће титуле у српској одбојци. Најновији, шампионски трофеј, једини који је недостајао у њиховој витрини, Убљанке су славиле у узбудљивој мајсторици (3:2) против комшијског ТЕНТ-а из Обреновца.

- Веома сам поносан што смо постали државни првак у спорту који је небројено пута до сада обрадовао нацију на европским и светским шампионатима - каже Дарко Глишић, председник Општине Уб.

- Титула је велики дар свим становницима Уба који предано, безрезервно помажу клубу, бодре и прате одбојкашице на свим такмичењима. Ово је успех за анале Уба, јер је шампионска титула стигла после победе над одличном екипом обреновачког ТЕНТ-а.

Тренер Владимир Васовић истиче да клуб има велике амбиције, да се могу очекивати нови успеси и титуле. Свакако, каже поносно Васовић, прва титула шампиона Србије у женској одбојци посебно ће се памтити.

- Честитке свима, од играчица до челника клуба. Као и грађанима, јер цео Уб живи за одбојку. То је нешто прелепо - истиче искусни стручњак.

Одушевљена је била и најубојитија играчица Јелена Вујић, која је у финалу освојила 28 поена.

- Победа је циљ сваког спортисте, а трудићемо се да их буде још више. Ово је и моја прва шампионска титула у каријери, зато ми је веома драга. На најбољи начин одужили смо се верним навијачима и свима који су у клуб улагали и имали поверења. У Уб, у Тамнаву, стићи ће још титула и пехара.

Шампионску титулу освојиле су: Катарина Ђорђевић, Сања Ђурђевић, Милана Божић, Александра Глигорић, Теодора Павловић, Анђела Стојковић, Катарина Лукић, Ана Марија Митровић, Љиљана Ранковић, Јелена Вулин, Сања Тривуновић, Љубица Кецман, Александра Ђорђевић, Софија Медић.

ГЛИГОРИЋЕВА: НАЈХРАБРИЈЕ У СРБИЈИ

ИСКУСНА Александра Глигорић препоносна је на своје саиграчице:

- Пресудиле су наша воља, жеља и храброст. Моја екипа је најхрабрија у Србији. То смо показале и у мајсторици, која је била веома напета. Поносна сам на све девојке, бориле смо се до последњег атома снаге. Показале смо да је наша тврђава неосвојива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)