АТЛЕТСКИ СТАДИОН У ЋУПРИЈИ ЗАВРШЕН: Отварање на великом митингу 9. маја

Novosti online

14. 04. 2021. у 16:17

ОПШТИНА Ћуприја примила је на газдовање новоизграђени атлетски стадион за национална и светска такимичења, а свечано отварање овог објекта требало би да буде 9. маја уз велики атлетски митинг, уколико то дозволи епидемиолошка ситуација.

АТЛЕТСКИ СТАДИОН У ЋУПРИЈИ ЗАВРШЕН: Отварање на великом митингу 9. маја

Foto: Printskrin

Председник општине Ћуприја Јовица Антић на примопредаји изјавио је да је изузетно задовољан завршетком изградње отвореног стадиона, будућег Атлетског центра Србије у Ћуприји.

- Наша локална самоуорава је на овом примеру показала да је способна да изнесе сама финансијски један овакав капитални пројекат - истакао је Антић.

Изградња стадиона коштала је више од 135 милиона динара.

Стадион има осам трака на полиуретанској стази, подлози за све временске услове, од специјалног црвеног полиуретана на асфалту отпорном на хабање, температурне осцилације, спринтерице и УВ зрачења.

На јужној трибини постављено је 2.000 столица у црвеној боји, прошараних плавим натписом "Ћуприја".

Стадион је део Атлетског комплекса Србије са двораном, вредном 500.000.000 динара и биће база за припреме светских атлетичара 2022.године када је Србија домаћин Светског првенства у атлетици.

Почетак изградње атлетске дворане, такође зависи од епидемиолошке ситуације.

Изградњу стадиона је финансирала општина а дворану ће Влада Србије и Атлетски савез Србије, стадион носи име легендарног атлетског тренера Ћуприје и Србије Алекснадра Аце Петровића, који је са легендарним атлетичарима Вером Николић, Снежаном Пајкић, Драганом Здравковићем... проносио славу Ћуприје, Србије и Југославије широм Европе и света.

Крајем прошле године атлетски стадин је посетио потпредседник Међународне атлетске федерације, легендарни скакач с мотком Сергеј Бубка са директором Атлетског савеза Србије Слободаном Бранковићем, и изрекли највише похвале.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)